10 startbewijshouders voor de Streekrijders in 2017

We moeten het dit jaar doen met wat minder startbewijshouders dan in 2016. Waren het er vorig jaar 14, nu zijn dat er nog 10. Zo zullen we dit jaar Swen Nijssen (druk met school), Jarno Zelis (druk met werk) Robin v Osch (druk met school) Remy Kamp (even rustig aan) niet op de MON wedstrijden aan de start zien staan. Daarnaast hebben Roan v. Vegchel en Teun den Mulder gekozen voor de DMX wedstrijden van de KNMV. Nieuw in 2017 is Jamie Litjens die bij de MX2 junioren aan de start zal verschijnen. In die klasse rijden ook Ilse Hoeijmakers, Bert Alards, Bas Haegens en Niels en Perry Wanten. Jim Nijssen staat bij de MX Open nationalen voorlopig ook nog even langs de kant vanwege een sleutelbeenbreuk. Roy Hoeijmakers blijft actief bij de MX Open inters, maar zal niet deelnemen aan de het Europees kampioenschap van de IMBA. Bij de jeugd rijden Storm Alards en Nick v. Loon bij de 85 cc hoge wielen.

Goede seizoensstart voor Jamie

Er zijn inmiddels al enkele wedstrijden verreden en met de spaarzame info die jullie redacteur hierover binnen krijgt cq kan achterhalen via de uitslagen op de MON site kan hij melden dat Jamie Litjens een uitstekende start heeft gemaakt met dag-uitslagen als 9e in Boekel, 7e in Berghem en 7e in Overloon. Niels Wanten die einde seizoen 2016 al liet zien vorderingen te maken, lijkt te zijn opgeklommen naar de middenmoot in zijn klasse. In Boekel werd hij 21e en in Overloon keurig 20e. Bert Alards blijft ook netjes zijn rondjes rijden en sloot Boekel af met een 26e en Berghem met een 28e plaats.

Roy lekker bezig in Boekel

Roy Hoeijmakers is het seizoen rustig begonnen omdat hij door een blessure maar een korte voorbereiding heeft gehad. Bij de 1e Galvincup wedstrijd in het modderige Boekel eindigde Roy op de 18e plaats. Vorige week in Berghem ging het al een stuk beter. Ondanks en valpartij en een pitstop in de 2e manche werd Roy daar algemeen 9e. Het volledige verhaal van Roy kun je lezen op: http://mxhracingteam.nl/start-nederlands-kampioenschap-hoeijmakers-goede-snelheid-top-10/ 
Afgelopen zondag in Overloon ging het weer een stukje beter, na 2 goede starts en ook 2 keer een terugval in de 1e ronde werd Roy 6e en 5e in de manches en daarmee algemeen 5e. Een goede wedstrijd voor Roy die vanwege zijn studie zo veel mogelijk op safe rijdt en geen onnodige risico’s wil nemen.

Nick op weg naar de overwinning in Berghem

Nick van Loon was enige Streekrijder afgelopen zaterdag in Overloon. Tot overmaat van ramp moest hij de 1e manche al de strijd staken vanwege een uitgelopen big-end. Vader Eugene verwacht dat de motor voor woensdag weer gereed is zodat Nick nog een keer flink kan trainen voor de volgende clubwedstrijd a.s. zaterdag op de Reulsberg.  

A.s. zondag staan onze MX2 junioren weer aan de start in Biest-Houtakker, en wellicht is ook Jim Nijsen weer van de partij bij de MX Open nationalen. Al vast succes gewenst mannen.
         

Berichten gemaakt 164

Geef een reactie

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven