11 en 12 mei, loon naar werken voor de Streekrijders.

Het weer leek een spelbreker, maar het harde werken werd uiteindelijk beloond met een zeer geslaagd crossweekend.

het resultaat

Donderdag 2 mei zorgde een enorme hoosbui voor heel veel water op de Reulsberg. Even werd gevreesd voor weer een afgelasting van een MON crossweekend. Maar met z’n allen zetten we de schouders er onder. Met veel pomp en graafwerk werd nagenoeg al het water van het circuit verwijderd. Er werd een oplossing gevonden voor de toegang naar het rennerskwartier (de wei van Kleeven stond ook onder water) en iedereen werkte mee in deze lastige situatie. Het harde werk werd uiteindelijk beloond met een prachtig zonovergoten crossweekend waar iedereen met plezier en voldoening op terug kan kijken.

Ook sportief succes bij de jeugd op zaterdag.

2e plek voor Jenairo bij de MX2 Jeugd

De jeugd zit weer wat in de lift. De starthekken in nagenoeg alle klassen waren goed gevuld. Ook bij de Streekrijders lijkt het jeugdbeleid zijn vruchten af te werpen. In diverse klassen stonden er Streekrijder(tjes) aan de start, en er waren zelfs enkele podiumplaatsen. Bij de MX2 jeugd stond Jenairo Beerens op een keurige 2e plek. Hij werd in de manches ook 2 keer tweede achter Sem Taspinar. Ook Roan van Veghel stond aan de start bij de MX2 jeugd. Hij werd in beide manches 8e en daarmee ook algemeen 8e.

Jenairo in aktie

Bij de 65/85 cc beginners deed Sophie Houba het ook uitstekend. De eerste manche wist ze zelfs de 2e plaats te pakken. Met een 5e plaats in de 2e manche leverde dat de 3e plaats op het podium op.

Sophie keurig 3e

Bij de 65 cc grote wielen moesten Ties Schattefor en Liam van Veghel de kleuren van de Streekrijders hoog houden. Ties pakte een nette 5e plaats in de 1e manche, maar kwam de 2e manche ten val en kwam daardoor niet verder dan de 10e plaats. Algemeen betekende dat de 9e plaats. Liam van Veghel werd in de manches respectievelijk 11e en 9e en daarmee algemeen 11e. Gelijk met de 65 grote wielen starte ook de 65 cc kleine wielen. Daarbij scoorde Streekrijder Finn Vaes een nete 4e plaats algemeen.

Teun maakt nog hoge sprongen
prachtige stijl van Micheal Hool.

In vrije klasse stonden maar liefst 6 Streekrijders aan de start. Van hen scoorde Teun den Mulder met een vierde plaats algemeen het beste. In de manches werd hij 4e en 5e. Jamie Litjens werd algemeen 6e, Robin van Osch 9e, Ties den Mulder 10e, Rens Haegens 13e, Bart Readts 14e en Joey Jakobs 15e. Voormalig inter-rijder Micheal Hool pakt nog af en toe een wedstrijdje mee, maar was nog steeds voor iedereen te sterk. Hij won beide manches met overmacht.
Nadat het circuit weer keurig vlak was getrokken voor de zondag kon er worden teruggekeken op een zeer geslaagde 1e dag van een mooi crossweekend.

En dan was er nog de 50 automaten, die zouden we bijna vergeten. Daar stonden liefst 25 rijdertjes aan de start. Onder hen 3 Streekrijders. Allen eindigden ze in de middenmoot waarbij Lenn Vaes het hoogste scoorde met een algemene 10 plaats. Jax Hendrix werd keurig 13e en Damian Reloux eindigde op de 14e plek.

Stralende zon en veel inschrijvingen op zondag

Met wat improviseren kreeg ook op zondag het grote aantal van meer dan 250 inschrijvers een plekje op het rennerskwartier. Voor een aantal van hen was dat in de berm van de Witveldweg, maar daar klaagde niemand over. Iedereen was blij dat deze wedstrijd na diverse afgelastingen wel door kon gaan.

Wat wijzigingen in de samenstelling van de klassen, het laten samen rijden van een aantal klassen en terugbrengen van meerdere nationale wedstrijden naar een wedstrijd per weekend zorgt er voor dat de starthekken (gemiddeld zo’n 40 rijders) goed gevuld zijn. Wel zou het aantal Streekrijders dat daar bij staat wat meer mogen zijn.

Junioren A (13 t/m 19 jaar)

Een van de wijzigingen bij de klasse indeling betreft de junioren. Was er voorheen een opsplitsing in een MX2 en een Open klasse, nu is dit een opsplitsing in leeftijdscategoriën waarbij geen onderscheid naar cilinderinhoud wordt gemaakt.
In deze klasse stonden 3 Streekrijders aan de start. Van hen behaalde Roan van Veghel het beste resultaat. Met een 7e en een 3e plaats werd hij algemeen 5e. Shane Jansen deed het de eerste manche uitstekend door als 3e te eindigen. De tweede manche ging het wat moeizamer en eindigde Shane op de 23e plek wat resulteerde in de 9e plaats algemeen. Siem Litjens werd 20e en 26e en daarmee algemeen 23e.

Junioren C (boven de 30 jaar)

In deze klasse stonden 2 Streekrijders aan de start, en wel onze voorzitter Bert Alards en Luc Boekestijn die eenmalig via een daglicentie deel nam. Luc reed een constante 1e manche, starte als 16 en finishte als 15e. Bert kwam als 23e uit de startblokken, moest daarna wat plekken prijsgeven en eindigde als 30e. De 2e manche was Luc goed gestart en kwam als 10e door. De baan was ondertussen echter wel een stuk zwaarder geworden en de conditie begon ook een rol te spelen, waardoor Luc als 21e over de streep kwam. Voor Bert gold ongeveer hetzelfde. Hij kwam na een ronde als 22e door, moest daarna ook wat terrein prijsgeven, maakte ook nog een foutje en eindigde op plaats 31.

MX Open senioren

Koen Hoeijmakers

De laatste Streekrijder vonden we bij de MX Open senioren. Koen Hoeijmakers reed ook met een daglicentie. De eerste manche ging Koen voorzichtig van start en kwam als 22e door. Gaandeweg wist hij echter wat plaatsen goed te maken en eindigde op de 15e plaats. De 2e manche ging het nog wat beter, Koen begon als 19e en eindigde als 13e. Dat Koen nog over een goede conditie beschikt blijkt wel uit zijn rondetijden, het verschil tussen zijn beste ronde en zijn laatste was slechts 2,5 seconden. Overall 13e was een mooi resultaat.

MX2 en MXOpen inter-klassen klapstuk van de dag.

De gecombineerde klasse van MX2 en de Open inters was natuurlijk het klapstuk van de dag. Hoewel de klassen samen rijden worden ze toch apart geklasseerd. Beide klassen werden gedomineerd door de broertjes Knuiman,. De eindoverwinning bij de MX2 inters viel ten prooi aan de jongste van de twee, Damien. Bij de MX Open inters was er geen kruid gewassen tegen de oudere broer Jeremy. Dat de broers het crossen met de paplepel kregen ingegeven is begrijpelijk als je weet dat vader Henk tot 10 maal toe de Dakar, die te boek staat als de zwaarste rally die bestaat, heeft uitgereden. Ook in de zijspancross is de naam Knuiman niet onbekend.

Tot slot is een woord van dank aan allen die hebben meegewerkt aan het slagen van dit prachtige crossweekend zeker op zijn plaats. Er is vooral voor, maar ook tijdens en ook nog na dit weekend hard gewerkt en het resultaat mag er dan ook zijn en kan weer aan de lange reeks van geslaagde crossweekeinden worden toegevoegd.

Berichten gemaakt 165

Geef een reactie

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven