3 Streekrijders 1e Paasdag in Boekel

Verslag Boekel door Bert Alards

3 Streekrijders, te weten Shane Jansen, Siem Litjens en Bert Alards waren 1e Paasdag afgereisd naar Boekel om daar deel te nemen aan de nationale wedstrijd van de MON. Shane en Siem starten bij de junioren A en Bert bij de junioren C. In het nieuwe regelement zijn namelijk de junioren verdeeld over 3 leeftijdscategorieën waarbij niet meer naar cilinderinhoud wordt gekeken. A 13 t/m 19 jaar, B 20 t/m/ 29 jaar en C 30 jaar en ouder.
Ik heb Shane ook gevraagd om een verslagje te maken maar dat heb ik nog niet ontvangen (red., als dat binnen is wordt dat alsnog geplaatst) Shane was wel de beste Streekrijder met een 7de plaats algemeen.

Ik was samen met Siem afgereisd naar Boekel. Door de vochtige ondergrond wist ik dat het zwaar ging worden. Siem had geluk want voor de start van de A categorie werd er steeds gesleept en de gleuven (alleen maar gleuven) recht getrokken.
De training ging voor Siem met wat moeite, 40 ste tijd. Ik heb rustig aan gedaan en trainde 38 ste.

1 ste manche, Siem was goed weg maar 1 meter over het hek stond hij stil afgeslagen motor, en moest als bijna laatste aan de wedstrijd beginnen. Gestaag reed hij naar voren totdat hij niet meer voorbij kwam. En ja de drang naar voren had zijn tol geëist. Hard eraf en iemand over hem heen gereden. Schade pols gekneusd, rug en shirt open en flinke schrammen op zijn been. Hij werd uiteindelijk 40 ste..

1 ste manche, Bert#46, ik moest van de 2 rij starten, dus goed gepositioneerd. Het hek valt, ik houd mijn hoofd omlaag voor de zand. Valt de rijder voor mij ook achter het hek stil en ik knal er natuurlijk boven op. Gelukkig op zijn achterwiel dus konden we beiden verder, maar wel als laatse weg. Toch goed gereden de gleuven gingen me goed af en er toch nog 20 ingehaald resultaat 30 ste.

2de manche, Siem#21, nu wel goed weg uit het hek en in de middenmoot erbij. Maar het was zwaar met die gleuven en gaten. Gestaag naar voren gereden, hij wilde verder maar de vermoeidheid en het verstand zeiden, rustig uitrijden. Resultaat tweede manche 26ste. Hier was Siem wel tevreden mee. Voor hem in het algemeen wisselend dagje, .. maar gelukkig safe home.

2de manche, Bert, weer van de 2de startrij, nu wel redelijk weg. Helaas in de 1ste bocht weggeleden en gevallen, dus weer bijna van achter begonnen, maar al rijdend ging het steeds beter. Op sommige plaatsen stonden rijders vast of lagen ze op de grond. Gewoon gestaag door gereden en uiteindelijk als 24 ste gefinisht. De laatste ronde nog 2 man kunnen pakken. Ik weet niet of het de conditie was of de techniek, maar het ging me goed af. Wel helemaal op na de manche ..phoe… Einduitslag 25 ste van de 51 starters goed in de middenmoot dus in deze nieuwe klasse.

Al met al een mooi en vermoeiend Paaszondagje.

(foto’s voor bij dit verslag worden nog gezocht, dus als iemand er heeft, stuur ze dan even door)

Berichten gemaakt 162

Geef een reactie

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven