5 Streekrijders naar jeugdwedstrijd in Zijtaart

Verslag van Bert Alards

Bert jaagd op Leon

De eerste Jeugdwedstrijd van seizoen 2018 was gisteren in Zijtaart. De Streekrijders hadden een afvaardiging van 5 leden gestuurd…Storm Alards #987 reed zonder noemenswaardige trainingsmeters lekker in de midden moot mee. De eerste manche was nog wat hoekig maar de 2de manche ging al een stuk beter. Storm was toch nog altijd de 6 sec per ronde sneller dan Leon en Bert. In het dagklassement haalde Storm de  13de plaats van de 18 starters. In de vrije klasse waren 10 inschrijvingen maar goed dat “Horst” er was met een aandeel van 30 %. Leon en Bert vochten een mooie strijd uit in de eerste manche  waarbij Bert bij een inhaal actie achter tegen Leon reed en ten val kwam. Maar een halve ronde later zat hij al weer aan het achterwiel van Leon, helaas viel Bert nog een keer en toen moest hij zich gewonnen geven van onze ex Nederlands  kampioen. Quinton, was  ook 2 keer gevallen en was niet tevreden over zijn 1 ste manche. De 2de manche moest dus uitwijzen wie de sterkste was, Leon of Bert …. Bij  de Start zat Bert goed voor Leon, maar in de eerste bocht ging Leon Bert al voorbij …. 

Nick algemeen 9e bij de MX 2 jeugd

Bert bleef aan Leon zijn achterwiel zitten, tot hij in ronde 4 gewoon voorbij kon ….. Leon , bleek door zijn enkel te zijn gegaan, een oude blessure die hem parten blijft spelen … Op papier was Bert de betere in de 2de manche, maar Bert had dit liever in een rechtstreeks duel uitgevochten met Leon. 
Stand Bert 6de , Quinton 8 en Leon 10De  …, Leon beterschap !

En dan de MX2-Jeugd  waar Nick v Loon in startte. De1st manche kwam hij matig uit de hekken, maar door mooi buitenom te gaan,  zat Nick er toch goed vooraan bij. Daarna is hij langzaam iets terug gezakt maar toch gefinisht op een 10de  plek. De 2de manche eigenlijk zelfde start en netjes naar een 9de plek gereden.
Je ziet dat Nick zich lekker voelt op de 125cc de Rijk Machine en echt stappen gemaakt heeft , het gaat steeds vloeiender.  Daguitslag 9de 

 

Helaas is de Nationale wedstrijd afgelast ….

Berichten gemaakt 164

Geef een reactie

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven