Afsluiting seizoen in Meijel, 3 Streekrijders present.

Afgelopen zondag werd in Meijel de laatste nationale wedstrijd van dit seizoen verreden. Met 5 mooie klassen (5 vanwege de wintertijd) waarvan de Galvincup het hoogtepunt vormde, had Meijel het weer goed voor mekaar. Bij de Galvincup moest Roy Hoeijmakers helaas verstek laten gaan. Er zijn nog steeds problemen met de elektronica van zijn KTM. Ook een nieuwe kabelboom kon het probleem niet verhelpen bleek tijdens het testen afgelopen zaterdag.

Bert hier in actie op de Reulsberg

Van de wel aanwezige Streekrijders ging het Bert Alards het beste af, hij haalde zijn beste klassering van het seizoen. Hij reed, zoals we van Bert gewend zijn, twee constante manches bij de combiklasse dames/veteranen, en werd in de eerste als 13e en de tweede manche als 11e afgevlagd. Bij de veteranen betekende dit een nette 7e plaats. Daarmee is Bert toch maar mooi 6e geworden in het kampioenschap van de veteranen. Well done Bert!

Ook Nick op de Reulsberg

Nick van Loon was tijdens de eerste manche van de MX2 senioren onderweg naar een goede klassering. Hij reed op de 6e plaats toen hij kort voor het einde op de waves hard ten val kwam net op het moment dat hij weer een voorganger wilde passeren. Nick reed de manche wel uit, maar meer dan de 19e plaats zat er niet mee in. Ook de tweede manche had hij nog last van zijn val in de eerste manche en kwam daardoor niet verder dan de 17e plaats. Omdat Nick zijn eerste startbewijs bij de MX2 jeugd heeft moest hij veel MX2 senioren wedstrijden laten schieten, desondanks is Nick nog 24e geworden in het kampioenschap. Bij de MX2 jeugd werd hij 12e in het kampioenschap terwijl ook daar door blessures de nodige wedstrijden heeft moeten missen.

En ook Jim hier in de zandbak van Horst.

Nog meer pech was er voor Jim Nijssen, hij ging er bij de start van de 1e manche meteen hard af. Met behoorlijk gekneusde ribben en een flink opgezwollen hand reed Jim nog wel naar de finish, maar meer dan 26e zat er niet meer in. Ondanks de kwetsuren stond Jim toch aan de start bij de 2e manche en reed ook nog eens zeer verdienstelijk. Aanvankelijk klom hij van de 13e naar de 10e plaats maar moest daarna weer enkele plaatsen prijs geven en werd 13e. Jim heeft ook de nodige wedstrijden moeten missen maar wist toch het kampioenschap als 13e af te sluiten. 

Het MON seizoen zit er dus weer op, maar bij de Streekrijders zijn we nog niet klaar. A.s. zaterdag wordt de laatste wedstrijd van het gezamenlijke kampioenschap Wanssum – Lottum – Horst verreden. Zorg dat je er bij bent en ook dat je op tijd bent, want het is weer vroeg donker na het verzetten van de klok. Meteen aansluitend is er dan natuurlijk de altijd gezellige prijsuitreiking. 

Tot ziens a.s. zaterdag. 

Berichten gemaakt 164

Geef een reactie

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven