Bert 15e in de Greece Rally 2021

Bert op zijn Beta 390 RR

Zaterdag 4 september arriveerde Bert in Griekenland waar hij die dag nog de nodige zaken moest regelen zodat zondag de eerste rit gereden kon worden. Onderstaand de korte verslagen van de 7 ritten zoals Bert die trouw in zijn app over de Rally bijhield.

Zondag 5 sept
Korte proloog over 35 km
Bert gaat als 10e van start
Bert: na 5 km ging het al fout, mijn teller wijkt heel veel af. Goed dat ik vroeg gestart ben want er kwamen er nog velen na mij waar ik bij kon aanhaken. Ik heb even vastgezeten, maar verder heb ik wel goed gereden. Nu eerst de teller kalibreren en dan kijken hoe het morgen gaat.
Bert 20e na een dag

Maandag 6 sept.
Rit van 198 km SS (special Stage) en 30 km liaison (verplaatsing)
Bert start om 9.20 u.
Bert: Sow.. was me een dagje wel.. een grote puzzeltocht .. maar goed ik ben binnen. Vandaag was navigeren afkijken, sporen lezen en achterna rijden. Op het laatst heb ik een Engelsman een Duitser en een Belg (die waren helemaal verdwaald) op sleeptouw genomen. In totaal zijn er vandaag 8 man helemaal verdwaald. Ben benieuwd naar de uitslag.
Bert 26e na 2 dagen

Dinsdag 7 sept.
Rit van 344 km, 80 km liaison 210 km SS en nog 54 km liaison
Bert: start was al om 7.00 u. Heb een goed dagje gehad, was 19e in het dag klassement met 30 starters. Ben zeer tevreden, het navigeren ging goed, het ging hard, de SS van 201 km in 5 u. en 11 min. gereden. Geen penalties vandaag.
Op de eerste 100 km heb ik 6 man ingehaald en zelf ben ik niet ingehaald.
Bert 23e na 3 dagen.

Woensdag 8 sept.
Semi rustdag. Rit van 85 km SS en 20 km liaison.
Toch maar even een nieuwe achterband laten monteren. Was een mooi dagje, met de nieuwe achterband had ik veel meer grip. Heb goed gereden, helaas een klein navigatie foutje gemaakt en zeker 15 min. op een bergkam zitten vechten, 2 keer de motor tegen een helling op moeten tillen. Het zweet stond me in de laarzen. Daarna hard gereden en nog 3 man ingehaald. Maakte een klein foutje bij het aanremmen van een bocht. Ik ging door een gat en nu weet ik dat de motor niet remt als hij in de lucht hangt. Gevallen en het stuur ontzet en de radiator beschermer krom. Bij binnenkomst meteen alles gerepareerd en ook een nieuwe voorband gemonteerd. Maar heerlijk gereden vandaag. Echt kunnen vechten voor posities. Ben moe en voldaan.
Bert 17e na 4 dagen.

Donderdag 9 sept.
Pittig dagje, 290 km SS en 10 km liaison
Bert voor vertrek: Wordt een pittig dagje, start om 8.20 u. , met een tankstop (team staat klaar met benzine), verplicht een 1/2 pauze, ik hop binnen 8 u. binnen te zijn.
Bert bij aankomst: Vandaag was geen rally rijden ,maar rally glijden. 2 Man in het ziekenhuis, 8 man kregen een shortcut. Het heeft hier 2 dagen geregend, het was een grote ijsbaan. Gelukkig heb ik netjes 290 km afgetikt in 8 u. en 10 min. Ben 14e geworden van de 29 starters.
Bert 15e na 4 dagen.

Vrijdag 10 sept.
210 km SS en 48 km liaison, start 8.22 u.
Bert: vandaag 18e van de nog 27 starters, een paar kleine navigatiefoutjes gemaakt. Verder wel een goed dagje, maar begin de spieren nu wel te voelen.
Een Engelsman haalde me in en ik dacht.. die wil dood vandaag.. en jawel, 50 km verderop lag de motor 50 meter diep in het ravijn. Gelukkig had hij zelf wonder boven wonder, maar een paar kleine pijntjes. Tjonge, hij was ‘s morgens nog stoer aan het praten dat hij veel tijd ging goedmaken..phoe.

Zaterdag 11 sept. (laatste dag)
125 km SS en 30 km liaison
Bert: Sow, laatste dag, ik sta 15e in het algemeen klassement, op een half uur voorsprong, dus goed opletten vandaag, ik mag geen tijd verliezen.
Technisch dagje, een paar kleine foutjes met navigeren, maar op tijd binnen en de concurrentie voor gebleven. 15e algemeen en 2e in het 390 klassement.
misschien op het podium vanavond.
Ben zeer tevreden ging al een stuk beter dan vorig jaar, toen was ik 27e, bijna 50 % verbetering. Ben moe en voldaan.
O ja ook nog beste Beta rijder! Thanx 2 Huub!

Bert; zo dat was er weer een, en nu naar huis.


Berichten gemaakt 165

Geef een reactie

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven