Bijzondere clubcross bij de Streekrijders

Het lijkt chaos, maar het is een georganiseerde chaos.

Ook het organiseren van club crossen heeft corona enkele jaren parten gespeeld. Maar afgelopen zaterdag was het dan toch weer zo ver. Omdat het wat kort dag georganiseerd was, waren er helaas bij de jeugd te weinig deelnemers bij mekaar te brengen. Hopelijk zullen die er een volgende keer wel weer bij zijn. Bij de “groten” had de organisatie 5 categorieën bedacht. Bij de liefhebbers werd de klasse opgesplitst in drie groepen; de groepen light, middel en zwaar. Bij de inters waren er alleen de groepen light en zwaar. De liefhebbersklasse was met 18 deelnemers goed gevuld, de inters moesten het helaas met maar 5 man doen.

Remy laat ze een voor een los

Om de kansen voor iedereen wat gelijk te trekken was er gekozen voor een Lemans start. De 2e manche kwam daar bij dat er in omgekeerde volgorde van de uitslag van de 1e manche vertrokken moest worden. Dus de hekkensluiter van de eerste manche mocht als eerste naar de motor rennen enkele seconden later de voorlaatste en zo verder.
De jury stond bij de liefhebbers wel voor de moeilijke taak om een beetje een eerlijke uitslag op papier te krijgen omdat er diverse dubbele nummers in de baan zaten en een aantal rijders helemaal geen nummer hadden. Dat kan dus beter de volgende keer. Bij zowel de liefhebbers al de inters werden de manches gereden over 15 minuten en een ronde. Bij de liefhebbers ging Robert Haegens de 1e manche met de overwinning aan de haal. De 2e manche moest hij vanwege de omgekeerde startvolgorde flink aan de bak.

Motor van Robert wil niet meteen starten

Daar kwam bij dat zijn motor nog niet is voorzien van een elektrische starter en hij dus ouderwets moest kicken wat ook nog eens niet meteen lukte. Ondanks dat wist veteraan Robert zich nog terug te knokken naar de 2e plaats. Dat was genoeg voor de algemene 1e plek in de klasse zwaar. Ties den Mulder werd uitstekend 3e in de 1e manche en pakte in de 2e manche al snel de leiding om die niet meer af te staan. Dit was voor Ties voldoende om zich dit jaar clubkampioen bij de liefhebbers middel te mogen noemen. Tom Hendrix reed netjes, maar wel fanatiek zijn rondjes en mocht zich na afloop dan ook clubkampioen in de categorie light noemen.

spannende strijd tussen Roy en Teun

Hoewel het veld bij de inters klein was, was er toch een spannende strijd te zien tussen de ex MX Open inter rijder Roy Hoeijmakers en de MX Open nationalen kampioen van dit jaar bij de MON Teun den Mulder. Teun vocht voor wat hij waard was, maar de ervaren Roy wist hem, ondanks verwoede pogingen van Teun, toch steeds net voor te blijven. Roy die tegenwoordig aan triatlon doet heeft daardoor een prima conditie maar ontbeert toch het regelmatig op de motor zitten. Teun daarentegen zit veel op de motor maar was wellicht iets in het nadeel vanwege zijn 250 cc tweetakt machine tegen Roy zijn 450 viertakt.
Daarmee werd Roy kampioen inters zwaar.
Swen Nijssen pakte in de manches 2 maal een 3e plaats wat voldoende was om zich clubkampioen inters light te mogen noemen.

Al met al was het leuk om met z’n allen weer eens lekker aan de gang te zijn geweest op ons mooie circuit de Reulsberg. Op naar 2023 voor meer van dit soort clubactiviteiten waarbij we hopelijk niet te veel last zullen krijgen van corona en andere vervelende perikelen in de wereld.
Wat rest is de organisatoren te danken voor hun inspanningen, en hopelijk snel tot ziens.


Berichten gemaakt 162

Geef een reactie

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven