Clubkampioenen bekend.

Opkomst bedroevend.

Afgelopen zaterdag werd de laatste van de in totaal 5 club-crossen Wanssum – Lottum – Horst verreden. De deelname was wel heel erg magertjes deze keer. Verdeeld over 3 klassen waren er slechts 17 deelnemers. Hoe krijgen we al die start – en trainingsbewijshouders, die er wel degelijk zijn (er staan er maar liefst 128 op de lijst), aan de start bij de club- crossen. Dat is de vraag waar de besturen zich de komende tijd over moeten buigen. De magere opkomst zorgt wel voor verrassingen als het gaat om de podiumplaatsen. Ook het feit dat je aan alle wedstrijden hebt deelgenomen zorgt er voor dat je kans op zo’n podiumplek flink toeneemt. Desondanks kunnen we spreken van terechte winnaars in de diverse klassen. 

Bij de jeugd pakte Jippe Seelen uit Beesel de grootste
beker, hij won 5 van de 10 manches en miste slechts 1 wedstrijd. Ondanks de deelname aan slechts 2 wedstrijden pakte Siem Litjens de 2e beker en werd Rens Hagens, die eveneens slechts bij 2 wedstrijden aan de start stond, derde. 
Helaas misten we Rens bij deze laatste wedstrijd. Als hij er wel geweest was, had hij zeker de 2e beker in ontvangst kunnen nemen. 

Tijdens de prijsuitreiking besloten de aanwezige bestuursleden dat de bekers verdeeld zouden worden onder diegenen die de moeite hadden genomen om aanwezig te zijn bij de prijsuitreiking. 

Bij de liefhebbers en junioren zorgde dit voor een kleine verschuiving waardoor niet Rob van Veghel (2e op de lijst), maar Eric Philipsen op het podium kwam.
Storm Alards werd beloond, voor het feit dat hij alle wedstrijden had deelgenomen, met de eerste plaats. Vader Bert was zeer trots dat hij naast zijn zoon op het tweede trapje mocht staan. Ook Eric Philipsen werd beloond voor zijn trouwe deelname aan de club-crossen en werd derde. 

Bij de sen-nat-inters was de deelname bij de laatste manche geminimaliseerd tot 3 rijders. Dit leidde er toe dat de wedstrijdleiding besloot om ze bij deze manche samen te laten rijden met de liefhebbers en junioren. Het was ook daarom dat jullie verslaggever te laat was om nog wat rijders in aktie te zien.

Het podium bij de senioren – nationalen en inters werd bezet door Joey van der Zanden uit Wanssum op het hoogste stapje, onze eigen Nick van Loon op de 2e plaats en Ed Classens op de derde plek. 

Verder was het zoals gewoonlijk weer een gezellige boel bij de prijsuitreiking. Er was weer ruim voorzien in een natje en een droogje en diegenen die het na zo’n enerverende dag nog niet warm hadden was voor een lekker knapperend vuurtje gezorgd. 

 

Berichten gemaakt 162

Geef een reactie

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven