Ondanks de matige temperaturen zijn beide crossdagen afgelopen weekend in Lottum goed bezocht. Ook de Streekrijders waren op beide dagen goed vertegenwoordigd.

85 cc kleine wielen; Ties den Mulder 4e
125 cc jeugd; Teun den Mulder 5e
Vrije klasse; Jamie Litjens 5e, Robin van Osch 9e, Bert Alards 12e, Leon vd Akker 14e en Quinton de Wit 17e

Zondag waren er ruim 190 crossers naar Lottum getogen. Daaronder waren nu 5 Streekrijders.
Bij de MX2 junioren waren vader (Bert) en zoon (Storm) Alards van de partij. Storm was uitstekend op dreef. Hij kwam de eerste manche na een ronde als derde door, maakte wel wat foutjes en viel daardoor terug naar 8e plaats, maar klom toch nog op naar een keurige 6e plek. De 2e manche wist Storm een eerste doorkomst als 16e plaats nog om te zetten in een 9e plaats op de streep. Algemeen leverde hem dat de 7e plaats op. Vader Bert had met pech af te rekenen. Toen hij de eerste manche moest uitwijken voor een gevallen rijder werd hij zelf overreden door een aantal collega’s. Daarbij liep hij flink bloedende snijwonden op aan zijn linkerhand. Desondanks reed Bert nog van de 34e naar de 24e plaats. Na de manche moest Bert een paar hechtingen laten zetten (zonder verdoving anders kon hij de 2e manche niet rijden). Met deze pijnlijke hand werd Bert de 2e manche 22e en daar mee ook algemeen 22e.

7e plaats voor Storm
Bert met pijnlijke hand nog 22e

Teun den Mulder reed bij de combiklasse MX2 senioren/ 125 cc cup. De eerste manche had hij een matige start en kwam na 1 ronde door op de 15e plaats. Binnen enkele ronden klom Teun echter al naar de 7e plek, bleef daar enkele ronden hangen waarna hij nog een plek wist goed te maken om als 6e over de finish te gaan. De 2e manche was de start wat beter, maar was de baan ook een stuk zwaarder, desondanks klom Teun weer de zesde plek. In ronde 6 kwam hij echter even te vallen, viel terug naar de 9e plaats en kwam zo ook over de streep. Algemeen was hij 6e.

Teun op weg naar een mooie 6e plek

Jim Nissen reed met zijn tweede startbewijs in de combiklasse MX2 nationalen/inters. In een veld met 23 deelnemers had Jim het zwaar. In de eerste manche had hij wel een goede start maar moest daarna toch vrij snel terrein prijs geven om als 15e de streep te passeren. De tweede manche was ook de start wat minder en reed Jim de gehele manche rond de 18e plaats, werd uiteindelijk 19e en daarmee ook algemeen 19e.

Zware wedstrijd voor Jim.

Bij de MX Open senioren reed Jamie Litjens 2 verschillende manches. De eerste manche had hij een matige start, klom daarna snel naar de 13e plek maar viel toen na en val terug naar de 17e plaats. In het tweede deel van de race wist hij nog wat plaatsen goed te maken en werd nog 13e.
De tweede manche had Jamie een goede start en kwam als 5e na een ronde door. Na een constante wedstrijd werd hij daarna netjes 5e. Algemeen was Jamie daarmee 8e.

Degelijke tweede manche voor Jamie, jammer van de eerste. Algemeen 8e.