De Greece rally zit er op, Bert is tevreden en voldaan.

Mooi Griekenland.

De afgelopen week deed Bert Alards mee aan de 7 dagen durende Greece Rally. Zaterdag 29 aug. was de laatste rit.
Vorige week zondag (dag 1) ging de rally van start met een proloog van 35 km liason (verplaatsing) en een ss (special stage) 40 km. Door de corona regels konden er maar 40 van de 95 inschrijvingen van start gaan. Behalve een penalty van 1 min wegens te hard rijden in een speedzone verliep de rit goed en kwam Bert als 32e over de meet.

Dag 2; (maandag) begon Bert als 32e om 9.41 u. aan een rit van 190 km. Het zou een pittig dagje worden. 190 km rotsblokken, verteld Bert na afloop. Sommige stukken waren extreem enduro. Het navigeren was ook zeer moeilijk. Iedereen is wel ergens fout gereden. Na 150 km begonnen mijn armen wat na te laten en wilde ik eigenlijk even stoppen, maar dat kost al gauw 5 minuten en daarom ben ik toch maar doorgereden. Dat was afzien. Onderweg heb ik trouwens nog een man geholpen die zich met zijn 690 KTM had vastgereden. Dat heeft me wel 10 min. gekost, maar wellicht kon ik zijn hulp ook nog wel eens nodig hebben. Het gaf bovendien een lekker gevoel als je iemand kunt helpen. Na 2 dagen staat Bert op de 31e plaats.

Even pauze.

Dag 3; (dinsdag) werd een lange dag met maar liefst 80 km liason, 210 km ss en nog eens 55 km liason. Totaal 345 km dus. Na de douche doet Bert zijn verhaal. Het was een lange dag, wel lekker gereden. Een keer ben ik langs de weg in een slootje terecht gekomen, maar kon er gelukkig na 25 meter weer uit rijden. Het was weer een hoog enduro gehalte, maar er waren ook lange stukken. Een keer haalde ik een bocht niet. Het was maar een schuivertje maar mijn motor lag wel 2 meter lager. Gelukkig had ik net en Tsjech geholpen en die hielp mij nu mijn motor weer op de weg te zetten. Bert klimt naar de 28e plaats algemeen.

Dag 4; (woensdag) stond een korte rit van 77 km ss op het programma. Bert, ik had goed geslapen en voelde me uitgerust. Maar het blijft een rally, dus koppie er bij houden. Ik had ook nieuwe banden gemonteerd en dat gaf me weer meer zelfvertrouwen. Helaas sloeg een steen een gat in mijn carter, maar dat kon ik provisorisch dichten zodat ik toch uit kon rijden. In het bivak werd later het carter door het team van Memo-tours hersteld. Bert blijft 28e in het klassement.

Gat in het carter.

Dag 5; (donderdag) werd met 291 km ss weer een pittig dagje. Halverwege stond er tankstop met 30 min verplicht rust op het schema. Rond half zes is Bert binnen. Phoe… het was een lange dag, ging op en af met veel rotsblokken. Ik ben 40 km fout gereden en was er de laatste 50 km eigenlijk wel klaar mee. Gelukkig heb ik niks geks meegemaakt. Ruim 8 uur op de motor gezeten. Mijn kamergenoot Sam, is er hard afgegaan en heeft niet uitgereden. Hij weet niet of hij morgen nog kan starten. Ook Peter van Memo-Tours is er hard afgegaan. Het was ook wel een symbolische dag. Op dag 5 van de Balkan rally ben ik er zelf flink afgegaan. Nu is het gebleven bij een keer omgevallen. Bert blijft ook nu 28e in het klassement.

Dag 6; (vrijdag) weer een pittig dagje, 230 km ss. Kopman Stefan Svitco komt hard ten val en moet uitvallen met een slagaderlijke bloeding. Bert, het ging vandaag lekker, heb staedy doorgereden. Tot de tankstop heb ik 2 man ingehaald. De laatste 10 km reed ik fout in een dorpje en minstens 20 min naar de juiste weg moeten zoeken. Toen kon ik gelukkig aanpikken bij de 2 rijders die ik had ingehaald. Ik heb een schuivertje gemaakt en ben twee keer omgevallen (ik ben te klein en kan niet met mijn voeten aan de grond of de motor is te hoog). Bert was 27e, maar blijft toch op 28 staan vanwege een tijdstraf van 23 min.

Bert onderweg.

Dag 7; (zaterdag), de laatste dag,125 km ss. Lastige route met veel kruip-door sluip-door paadjes. Ook psychologisch pittig, je wilt niet meer ingehaald worden maar ook niet te veel risico nemen op de laatste dag. Rond de klok van 3 is Bert binnen. Ik heb lekker gereden, ben 1 keer gevallen op een afdaling met rotsblokken. Het was af en toe echt pittig. En ook nog een temperatuur van 35 graden. Ik had de hele tijd dorst, heb nog een klein navigatie foutje gemaakt, maar ben gelukkig save binnen. In het eindklassement wordt Bert nog netjes 25e.

De buit is binnen

Bert; De Serres (Greece) rally kan ik afstrepen. Jammer dat er door Covid 19 zo weinig deelnemers waren. Normaal zijn er meer deelnemers van mijn kaliber waarmee je kunt strijden. Ik ben moe, voldaan en zeer tevreden dat ik zonder blessures binnen ben gekomen.

Berichten gemaakt 165

Geef een reactie

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven