De Pen van Eric Philipsen

Eric Philipsen

 

Eric Philipsen

Hallo allemaal,

Mijn naam is Eric Philipsen en ik heb de eer gekregen van Roy om het 3e stukje te schrijven in de nieuwe rubriek de pen op onze nieuwe site. Ik vind dit een mooi initiatief, omdat je zo toch wat meer dingen te weten komt over de mensen binnen de club. Ik ben dus 47 jaar en zoals ik van de week op de jaarvergadeing te horen kreeg, dit jaar alweer 25 jaar lid van de club. Ik ben op jonge leeftijd al met “crossen” begonnen, volgens mij nog op de lagere school, waar we met wat oude brommertjes ( mijn eerste “crossbrommer” was een mobylette ) begonnen. Zo ongeveer alles wat niet nodig was om te kunnen rijden, werd er af gesloopt. Dit was toen een echte hobby voor veel jongeren en toen kon je ook nog zonder problemen overal wel op zandpaadjes of in het bos of ergens op een stukje land rijden. Helaas is dat tegenwoordig niet meer zo. Van de mobylette ging het natuurlijk naar de schakelbrommer en uiteindelijk kwam er na lang sparen en veel werken een Kreidler 50 CC VHS met buizenframe, waarmee ik mijn eerste wedstrijd heb gereden in Beesel. Dat vergeet ik nooit meer, want zoals altijd was de motor kapot gelopen en moest er tot zaterdagavond laat gesleuteld worden om alles weer in orde te krijgen. En ’s morgens was het natuurlijk weer vroeg op, met veel zenuwen, en alles wat erbij hoort. Bij de eerste springbult na de start ging het al meteen mis, en dat was dan de eerste wedstrijd.

Na nog enkele jaren met de 50cc door gehobbied te hebben, ben ik off te road gaan rijden, en ben ook een aantal jaren van de club afgegaan, omdat we eigenlijk nooit meer op de baan kwamen. In deze periode was het af en toe 2 x per week off the road rijden als het weer goed was, regelmatig naar de Ardennen, en de hele verre omgeving werd verkend. Dat was ook een hele mooie tijd, en destijds werd het ook nog veel meer geaccepteerd als je eens een keer ergens in de bossen aan het rijden was, wat tegenwoordig helaas niet meer zo is.

In deze periode hebben we ook nog met een aantal andere clubleden endurowedstrijden gereden bij de knmw enduro nationalen, wat ook weer eens heel wat anders was dan normaal off te road rijden, en hier hebben we ook menige winterzaterdag mee omgekregen.

Na de husky bleef het toch bij viertakt, en daar Yamaha inmiddels met een moderne 4 takt crosser op de markt was gekomen, werd deze, na veel overredingsgesprekken met de harde viertaktkern binnen onze club, aangeschaft. Tegenover de husky was dit natuurlijk een wereld van verschil.

In deze periode heb ik ook nog een aantal jaren met veel plezier wedstrijden gereden bij de MON, eerst in de speciale viertaktklasse en daarna in de 500 junioren en senioren klasse. Echter sinds ongeveer 5 jaar rijdt ik geen officiële wedstrijden meer maar alleen nog maar voor de hobby.

Ik heb inmiddels, na 6 jaar “bromfiets” gereden te hebben, toch weer een 450 aangeschaft om dit nog een paar jaar te kunnen proberen. Ik hoop hier weer een paar jaar mee vooruit te kunnen.

Ik hoop dat ik jullie zo een beetje meer over mij en mijn hobby heb kunnen vertellen en geef de pen graag door aan Frank van de Munckhof.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven