De pen van Roy Hoeijmakers

Roy Hoeijmakers

Roy Hoeijmakers

 

Zoals mijn zus Ilse had geschreven, heeft ze de pen doorgegeven aan mij. Mijn naam is Roy Hoeijmakers, kom uit Horst, ben 21 jaar en rijd komend seizoen als eerste keuze het ONK MX2 KNMV.

Ik kom uit een cross-familie. Mijn vader heeft het vroeger niet altijd gedaan, maar is volgens mij rond 1995 begonnen op de crossmotor. Ik ben geboren in 1992, dus ik zie al een crossmotor voor zover ik het me kan herinneren. Waar ik in mijn leven de meeste rondjes heb gereden dat is duidelijk, op het circuit van de Streekrijders. Dat merk ik ook wel, want daar weet ik de weg ook wel te vinden.

Thuis ben ik begonnen met achter op de motor te zitten bij mijn broer Koen, en ben daarna zelf op de PW50cc aan het trainen gegaan. Vanaf het begin dat ik wedstrijden reed ben ik van start gegaan op een KTM machine, en vanaf ca. 1998 ben ik nog nooit op een andere motor van start gegaan tijdens een wedstrijd dan een KTM. Begonnen bij de MON en heb zo alle klassen doorlopen, tot de MX2 Jeugd / MX2 Inters. In deze tijd heb ik toch een aantal kampioenschappen binnen gehaald:

  • 2006 85cc grote wielen Nederlands Kampioen, 2006 85cc grote wielen IMBA Europees Kampioen, 2008 MX2 Jeugd IMBA Europees Kampioen, 2009 MX2 Jeugd IMBA Europees Kampioen

Toen besloot ik over te gaan naar de KNMV, waar over het algemeen snellere rijders bij rijden. Daar heb ik afgelopen jaar mijn promotie gemaakt van de MX2 Nationale (door bij de top 5 in het NK te eindigen) naar vaste Inter rijder voor het ONK MX2 van de KNMV.

En zo komen we bij vandaag. Buiten de motorcross ben ik dit jaar begonnen aan de HBO studie Orthopedische Technologie. Verder sport ik, zoals velen misschien wel weten, ontzettend graag en zo train ik in het seizoen bijna iedere dag. Nu het moment om de pen door te geven, dat doe ik aan Eric Philipsen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven