De pen van Ties Schattefor

Mijn naam is Ties Schattefor en Ik ben geboren op 13 februari 2014. 
Samen met pap en mam woon ik in Velden.
Mijn allergrootste passie is, zoals jullie misschien  wel kunnen raden, motorcross.
Mijn allergrootste idool is Antonio Cairoli, daar is het ook allemaal mee begonnen.
Toen ik ruim 3 jaar was ging ik voor het eerst met pap en mam naar een MXGP wedstrijd kijken in Valkenswaard. Ik was meteen verkocht, vond motors meteen heel cool en gaaf en wilde zelf ook graag gaan rijden. 

Het ging als volgt: 

Mijn mama is een nichtje van Jill Cairoli Cox en we hebben uiteraard wel eens wat gesprekjes met haar gehad en met Antonio. 
Het advies was om eerst maar eens op een quadje te gaan beginnen en kijken of ik dat leuk vond en als ik daar een jaartje op had gereden om dan maar eens verder te gaan kijken voor een motortje.
De tijd verstreek en ik ging uiteindelijk vol gas met de quad bij opa en oma door de wei. Dus na ruim een jaar op vijfeneenhalf jarige leeftijd
kwam mijn eerste KTM 50 cc. Joepie wat was ik blij, nu kon het gaan beginnen.

Ties in actie op 7 jarige leeftijd NK Berghem 

Wat moest ik veel gaan leren, en dat ging ik dus ook doen! Het avontuur begon allemaal in Horst bij Mcc de Streekrijders, nadat ik bij Bert Alards mijn licentiebewijs had behaald. Keer op keer gingen we naar Horst, het was vallen en opstaan en wat hebben pap en mam achter mij aangerend en opgeraapt.
Maar uiteindelijk doordat ik altijd in de zware zand had gereden ging het steeds beter en beter en waren andere banen ineens veel makkelijker. 
Ik bleef oefenen en uiteindelijk ging ik ook meedoen aan wat clubwedstrijdjes en uiteindelijk MON wedstrijden. 

Helaas kwam er toen een corona periode waardoor een volwaardig wedstrijdseizoen er niet in zat. Maar we bleven oefenen en toen kwam in 2020/2021 toch mijn allereerste wedstrijdseizoen bij de MON op mijn 50cc. 

Mijn wedstrijdseizoen begon zonder verwachtingen en het ging vooral om het plezier, en daar doen we het uiteraard nog steeds voor. Naarmate het seizoen vorderde ging het steeds beter en beter en eindigde ik al regelmatig in de top 5. 

We bleven trainen en plezier hebben en snakte ik er toch naar om een beetje hogerop te komen in het eindklassement en dat lukte me ook door veel te luisteren naar pap en mijn hoofdtrainer Geek Vullings, die ik nog altijd dankbaar ben dat ik ben waar ik nu ben! 
Wedstrijd na wedstrijd klom je een beetje en eindigde op een keurige 5e plaats van het NK 50 CC. 

Super trots op mezelf.

De net 8 jarige Ties in Zijtaart

Toen op 19 december 2021 ging ik aan iets heel anders beginnen, mijn allereerste meters op mijn 65cc YAMAHA.
De eerste meters zijn gemaakt, alles verliep lekker en ik deed alles lekker op mijn eigen manier maar luisterde goed naar wat ik moest doen.
Op 19 maart 2022 reed ik in Zijtaart mijn allereerste wedstrijd op mijn 65 in de beginnersklasse nadat ik 12 uurtjes had geoefend.
Dit smaakte naar meer en heb alle wedstrijden heel netjes gereden en het ging allemaal erg goed en voelde me een worden met mijn motor. 

Maar ook ik groeide en heb in januari 2023 het besluit genomen om het nieuwe seizoen te gaan starten op mijn YAMAHA 65 GW. 
We wisten alleen nog niet zo goed waar te starten, in de beginnersklasse of in de NK klasse. Het niveau ligt namelijk erg hoog en gekeken naar waar ik eindigde in het afgelopen jaar leek het ons verstandig om weer in de beginnersklasse te beginnen! 
Maar na de allereerste wedstrijd van het seizoen in Zijtaart op 25 maart zagen we toch dat ik enorm gegroeid was in het rijden en gingen na een wedstrijd of 6 over naar de NK klasse! 

eerste plaats voor Ties
De 9 jarige Ties in actie tijdens de BeNeDu cup in Wisskirchen

Ties behaalde eerste plaatsen in Zijtaart en in Overloon, een derde plaats in Lottum en nog eerste plaatsen in Horst, Venlo en Deurne!
De NK klasse is een zware klasse en ik moest er ook wel even inkomen tussen de hele snelle jongens maar wist het toch maar mooi te doen en ook in deze klasse groeide ik en bleef vooral veel plezier beleven!


Ik reed wedstrijden in Wisskirchen, Wanssum, Stevensbeek, Berghem, Mill, Cuijck, Meijel, Overloon, Geldermalsen, Utrecht en Lommel!
Nadat we weer een wedstrijdseizoen achter de rug hadden en ik weer heel veel geleerd heb ga ik me in de winter weer klaar maken voor een nieuwe
wedstrijdseizoen 2024 NK 65 GW!

Ties springt de dubbel in Spanje
Ik ga ook erg graag met pap en mam naar Spanje!
Harde banen rijden doen we hier niet zoveel maar valt bij mij ook erg goed in de smaak!
Nou is de winter weer voorbij en heb weer enorm veel geleerd!
Ik heb ook weer enorm veel zin in het nieuwe wedstrijdseizoen en ga er met veel plezier aan beginnen!

Ties in het lekker losse zand in Gemert

Oh ja en ik wil ook nog even schrijven dat ik pap en mam wil bedanken voor alles wat ze voor me doen en er altijd voor me zijn! Ze zijn mijn steun en toeverlaat in alles en mijn allerbeste support!

Thanks pap en mam! Love you

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven