Diverse Streekrijders op druk weekend Stevensbeek

Het was een druk weekend voor de MSV Sint Antonis. Ze hadden gekozen voor maar liefst 3 wedstrijddagen achter mekaar. Zaterdag stonden de jeugdrijders aan de start. Onder hen Nick van Loon en Storm Alards. Ze reden bij de 85 cc grote wielen, die weer samen reden met de 85 cc kleine wielen. Zodoende stonden er 24 deelnemers achter het hek. Het ging niet echt van een leien dakje voor onze mannen. Nick had beide manches een matige start maar wist zich nog naar voren te werken naar een 6e en een 8e plaats en werd daarmee algemeen 7e bij de grote wielen. Storm had 2 maal een uitstekende start maar moest daarna vrijwel het hele grote wielen veld voorbij laten gaan en werd zodoende 10e algemeen.

Zondag stond de IMBA MX 2 op het menu. In het bijprogramma daarvan streden Jamie Litjens en Nies Wanten bij de MX 2 junioren.  Jamie, die momenteel toch 6e staat in het kampioenschap in deze klasse, had niet zo’n beste dag. De eerste manche wist hij met ups en downs vanaf de 18e, de 12e plaats te bereiken. De 2e manche ging het nog minder, na diverse valpartijen zat er niet meer in de de 17e plaats. Niels ging het voor zijn doen beter af. Hij klom de 1e manche van de 26e naar de 21e plaats. De 2e manche kwam Niels na een ronde als 17e door. Daarna viel hij echter ver terug maar kon zich daarna nog opwerken naar de 24e plaats. Bert Alards reed bij de veteranen weer netjes zijn rondjes en scoorde tussen de 24 deelnemers een algemene 19e plaats.

Roy (48) weer snel met de start

Maandag 2e Pinksterdag stond o.a. de Galvincup op het programma. Daaraan kunnen zowel de MX 2 als de Open Inters deelnemen. Dit resulteerde in een vol hek met 44 deelnemers. Onder hen ook een aantal gerenomeerde namen die we in een aantal gevallen ook terug vinden bij de Dutch Masters en zelfs bij de GP’s. Streekrijder Roy Hoeijmakers had dus fikse concurrentie. Maar hij weerde zich uitstekend. Nu hij weer op zijn vertrouwde 450 viertakt KTM zit gaat het starten ook weer prima. De eerste manche ging hij als 2e de bocht in, maar moest daarna toch zijn meerdere erkennen in de eerder genoemde toppers. Met de behaalde 7e plek was Roy echter nog uiterst tevreden.

Roy hier nog voor Bengtson en Derks

De 2e manche werd na een vervelend incident al in de 2e ronde afgebroken. Swen v/d Mierden verloor bij het opkomen van het startterrein de controle over zijn machine en die kwam vervolgens tussen de officials bij de jury bus terecht. Een van hen moest met de ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. Bij de herstart nam Roy resoluut kopstart, maar het incident zat nog in het hoofd van Roy, die daarna op safe ging rijden. Ondanks dat pakte hij nog een keurige 11e plaats.
Bij de MX Open nationalen was Jim Nijssen na een lange afwezigheid vanwege een gebroken sleutelbeen weer van de partij. Helaas was het niet zo’n gelukkige rentree. Na slechte starts kwam Jim wel 2 keer snel naar voren, maar moest daarna ook 2 keer snel met technische problemen het circuit verlaten.

   

  

Berichten gemaakt 164

Geef een reactie

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven