Veel geluk en pech tijdens nationale motorcross Streekrijders op 30 april

Afgelopen zondag hadden we onze eerste en laatste nationale motorcrosswedstrijd van dit jaar op onze geliefde Reulsberg. Nou ja geliefd…. voor velen is het ook een zware beproeving. Veel geluk hadden we met het weer. Juist op zondag was het prachtig. Dit zorgde voor veel inschrijvingen en publiek. In totaal hadden zich 246 crossers aangemeld voor deelname. Zelfs met ons nieuwe rennerskwartier zijn we daar niet tegen opgewassen en moesten er noodgedwongen nog een aantal coureurs langs de Bremweg parkeren. Maar dat mocht de pret niet drukken.

Ilse, hier nog goed onderweg

Pech was er voor een aantal thuisrijders. In de eerste kwalificatie van de MX2 junioren stranden enkelen van hen al in de eerste ronde. Ons kersverse lid Stan Hermse was de meest onfortuinlijke. Hij kwam in een grote valpartij terecht en bezeerde zich daarbij zo erg dat hij per ambulance naar het ziekenhuis moest worden gebracht.

Geen A finale voor Bert

Gelukkig gaat het al weer de goede kant op met Stan, maar zal hij vanwege enkele gekneusde ruggenwervels toch enige tijd rust moeten nemen. Ook onfortuinlijk was Bas Haegens. Hij lag bij dezelfde valpartij. Gelukkig was er geen persoonlijk letsel voor Bas, maar zijn motor liep wel zoveel schade op dat er die dag niet meer mee gereden kon worden. En pech was er nog voor onze deelnemende dame Ilse Hoeijmakers. Zij kwam ook al snel te val en werd daarbij nog geraakt door clubgenoot Bert Alards. Bert vertelde achteraf dat hij nog was gestopt om Ilse weer overeind te helpen. Hij liep daardoor wel een mogelijke kwalificatie voor de A finale mis maar dat vond hij niet zo erg. Maandag hoorden we dat Ilse bij die valpartij helaas ook nog haar sleutelbeen gebroken heeft. Veel Streekrijders pech dus.

Net geen beker voor Jamy

In diezelfde kwalificatie heat hadden Jamie Litjens en Niels Wanten meer geluk, zij kwalificeerden zich beiden voor de A finale. Jamie met een keurige 5e en Niels met een 16e plaats. In die finale deed Jamie er nog een schepje boven op, door als 4e over de finish te gaan en daarmee helaas net een podiumplek mis liep.

Niels (37) netjes 19e

Niels werd keurig 19e in deze finale. De laatste Streekrijder die aan de start kwam was Roy Hoeijmakers bij de MX Open Inters. Roy reed opnieuw op de 250 cc tweetakt KTM van Ecomax. In de tijdtraining zette Roy een zevende tijd op de klokken. Ondanks de goede startplek wilde ook nu de starts niet zo goed lukken. In beide manches moest Roy vanuit het middenveld naar voren komen. Vooral de eerste ronde lukte dat uitstekend maar daarna werd het natuurlijk moeilijker. Ondanks dat klom Roy beide manches op naar de 5e plek. Helaas maakte hij in de 2e manche nog een foutje waardoor hij genoegen moest nemen met een 5e en een 7e plaats in de manches.

Roy op weg naar de 5e plaats.

Dit was toch nog goed voor de 5e plaats algemeen. Wil je weten hoe Roy de wedstrijd heeft beleefd, kijk dan op http://mxhracingteam.nl/hoeijmakers-top-vijf-horst-op-ecomaxx-tweetakt/

Al met al kunnen we terugkijken op weer een zeer geslaagde wedstrijd waarbij de organisatie behoudens de gebruikelijke perikeltjes glad is verlopen en we het als club-team weer goed voor mekaar hadden. Helaas bleek ons nieuwe rennerskwartier nog niet bestand tegen het grote aantal inschrijvers dat me mochten ontvangen. Eens kijken of we daar nog wat verbetering in kunnen brengen.           

Berichten gemaakt 164

Geef een reactie

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven