Geslaagd MX weekend met BeNeDu cup bij de Streekrijders.

MX2/MXOpen Inters goed gevuld

We kunnen weer terugkijken op een zeer geslaagd MX weekend op onze Reulsberg. De opkomst van de rijders op beide dagen was uitstekend, het weer was uitstekend er waren geen grote incidenten en over de publieke belangstelling mochten we niet klagen.

Op zaterdag werd er bij de jeugd bovendien gereden om de BeNeDu cup, een samenwerking van bonden in België Duitsland en Nederland die elk een wedstrijd voor hun rekening nemen. Samen met de vrije klasse en de rijders van de natte zuiger kwamen er op deze internationale jeugdwedstrijd ca. 200 deelnemers aan de start. Bij de jeugd telden we 8 Streekrijders, en bij de vrije klasse stonden er nog eens 11 clubgenoten aan de start.

Bij de beginners klasse was het podium helemaal gevuld met Streekrijders.
Evenals bij de wedstrijd van Lottum ontvingen we weer een mooi verslag van het wedstrijdverloop van Daisy, waarvoor dank!

Volledig Streekrijders podium bij de beginnersklasse.


Tijdens de training reed Ties Schattefor een 1e tijd, Liam van Veghel een 2e tijd en Sophie Houba een 6e tijd.

Ties Schattefor op weg naar de 1e plek.

De eerste manche waren ze allemaal goed weg en Ties nam gelijk een mooie voorsprong op de rest en wist er alleen vandoor te gaan en als 1e over de finish te komen! Liam reed Ties achterna maar moest hem uiteindelijk toch laten gaan maar zette een keurige 2e plaats neer. Sophie lag op een mooie 5 plaats maar toen er in de 3e ronde 2 voorgangers vielen kon ze mooi doorschuiven naar een 3e plaats en heeft dit tot aan het einde van de 1e manche weten te behouden! Op naar de 2e manche! Iedereen was weer keurig weg bij de start en ook Ties wist weer gelijk weer bij iedereen weg te rijden! In de 4e ronde maakte hij een klein foutje en herstelde het meteen en bleef met ruime voorsprong op de 1e plaats rijden en wist ook als 1e over de finish te komen. Liam reed in de eerste 2 rondes op een keurige 4e plek maar daar liet hij het niet bij zitten er reed al heel snel op een 2e plek om ook deze niet meer af te staan. Sophie kwam door als 3e en moest even een plekje inleveren maar als snel reed ze weer als 3e en ook zij gaf deze positie aan niemand meer af en eindigde ook in de 2e manche op een keurige 3 plek!

Ties 1e plaats, Liam 2e plaats en  Sophie 3e plaats!

Jenairo Beerens opnieuw 1e

In de overige klassen deed vooral Jenairo Beerends het weer uitstekend bij de 85 cc grote wielen. Hij startte beide manches op kop en wist die vast te houden tot op de Streep. Dat resulteerde weer in een plek op de bovenste trede van het podium.
Bij de 50 cc automaten behaalden Brent Verleng en Jayden de Wijs respectievelijk een 5e en een 9e. plek.
Roan van Veghel reed bij de 125 cc jeugd naar de 19e plaats.
In de vrije klasse scoorde Tom Alaerds ook een podiumplaats door als 3e te eindigen. De overige Streekrijders klasseerden zich in deze klasse als volgt; Jamie Litjens 5e, Storm Alards 6e, Rens Haegens 9e, Ties den Mulder 12e, Rbert Haegens 13e, Luc Boekestijn 14e, Robin van Osch 15e, Eric Philipsen 17e Bert Alards 18e en Emile Cox 21e.

Teun maakte nog wel even een trainingsrondje

Tijdens de nationale wedstrijd op zondag stond er, behalve Teun den Mulder die als ordenance de nodige rondjes reed, helaas maar een Streekrijders aan de start. Teun die vorig jaar nog kampioen werd bij de MX Open nationalen en daarmee automatisch promoveerde naar de Inters, heeft voor dit jaar gekozen voor een startbewijs bij de MX2 inters. Om daar bij de top mee te draaien moet je echter veel tijd en energie in training steken terwijl het ook nog het nodige kost. Daarom heeft Teun er voorlopig (?) voor gekozen om het wat rustiger aan te doen. De andere Streekrijder was Koen Hoeijmakers die gebruik maakte van de regeling dat je met een trainingsbewijs ook aan twee wedstrijden mag deelnemen. Hij starte bij de MX Open senioren en deed dat nog zeer verdienstelijk door in de manches 21e en 12e te worden en daar mee 14e van de 38 deelnemers werd.
Verder was het zondag voor de toeschouwers vooral genieten van mooie motorsport met als hoogtepunt de Inters MX2/Open, waarbij ook Davy Pootjes, die vorig jaar nog enkele GP’s reed, aan de start stond. Davy moest echter genoegen nemen met de 2e plaats bij de de Open Inters omdat Jeremy Knuiman hem te snel af was. Winnaar bij de MX2 inters, die samen rijden met de Open Inters maar apart geklasseerd worden , was Jeremy Stuurman.
Al met al kan er weer een mooi evenement in de analen van de Streekrijders worden bijgeschreven.

Dank aan allen die van deze wedstrijd weer een succes hebben gemaakt!

Berichten gemaakt 164

Geef een reactie

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven