Geslaagde BENEDU cup op de Reulsberg

De omstandigheden konden niet beter, het weer was prachtig en de baan lag er uitstekend bij. Er waren 103 jeugdrijders uit België Duitsland en Nederland en de overige klassen brachten nog eens 51 rijders op de been (motor). Alleen de Belgen lieten het wat afweten. Zij hadden blijkbaar op zondag nog een andere belangrijke wedstrijd voor de jeugd op het programma gezet, waardoor velen van hen er voor kozen om niet naar Horst te komen. Maar dat mocht de pret niet drukken. We hadden het met z’n allen weer goed voor mekaar (mag best gezegd worden). Dat zorgde er voor dat de jeugd zich naar hartenlust kon uitleven en daarmee het aanwezige publiek spannende wedstrijden voorschotelde.
Er waren ook maar liefst 15 Streekrijders van de partij en die hadden daarmee ook de nodige opa’s, oma’s, ooms tante’s en andere familieleden naar de Reulsberg gelokt.
Bij de 50 cc automaten reed Liam van Veghel zijn eerste echte wedstrijd en liet meteen zien uit het goede hout gesneden te zijn. Door in de manche’s 7e en 6e te worden pakte hij een keurige 6e plaats algemeen.

Liam van Veghel keurig 6e

Ties den Mulder pakte met ook een algemene 6e plaats net geen beker bij de 85 cc kleine wielen die gelijk met de 85 cc grote wielen van start gingen maar apart worden geklasseerd.

Ook een 6e plaats voor Ties den Mulder

Bij de MX2 jeugd hadden we 2 ijzers in het vuur. Het waren Teun den Mulder en Nick v Loon en ze deden het ook uitstekend. Teun pakte met de 5e plaats nog net een beker mee en Nick lukte dat met de 6e plaats net niet. Bij deze rijders valt het vaak op dat Teun meestal goed van start gaat en daarna wat terugzakt, terwijl Nick het net andersom doet. Zijn starts zijn meestal wat minder waarna hij aan de bak gaat en meestal nog de nodige plekken goed maakt. Dus Teun wat werken aan de conditie en Nick trainen op het starten dan moeten er zeker nog de nodige podiums te halen zijn dit jaar.

Nick van Loon goed voor de 6e plaats
5e beker voor Teun

Jim Nijssen had weer een wedstrijd met 2 heel verschillende manches. De 1e manche was de start redelijk, maar kwam hij al snel te vallen en moest helemaal achteraan beginnen. Even goed onderweg ging het weer mis en moest Jim weer wat plaatsen inleveren. Uiteindelijk werd het toch nog een 7e plek. De 2e manche gaf een heel ander beeld. Na een ronde kwam Jim op kop door en hield dat een hele tijd vol. Uiteindelijk moest hij nog wel 2 concurrenten voorbij laten, maar pakte hij toch een uitstekende 3e plaats. Algemeen werd het met de 4e plaats net geen podium.

Jim Nijssen hoog boven de finish heuvel

Bij de vrije klassen zagen we maar liefst 9 Streekrijders aan de start en van hen wisten er zelfs 2 een podium plek te scoren. Jarno Zelis werd 2 maal 2e en daarmee ook algemeen 2e en Jamie Litjens deed datzelfde met de derde plaats.
De overige Streekrijders eindigden als volgt; Storm Alards 5e, Robin van Osch 6e, Rob van Veghel 7e, Robert Haegens 9e, Joey Jakobs 11e, Erik Philipsen 12e en Quinton de Wit werd 14e.

Jarno 2e en Jamie 3e.

Weer een geslaagd evenement dat we aan de lange reeks kunnen toevoegen.
Wil je meer foto’s zien houdt dan deze site de komende dagen goed in de gaten.

Berichten gemaakt 165

Geef een reactie

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven