Jeugdcross + op 1 juli was een rustig dagje.

Hoewel de verwachtingen niet al te hoog waren, viel de opkomst met 126 inschrijvingen toch nog wat tegen op 1 juli op de Reulsberg. Bij de jeugd waren dat er zelfs slechts 61.  Hieruit moge blijken  dat een Jeugdwedstrijd zonder aanvullende klassen eigenlijk niet meer haalbaar is. Wellicht is het een optie om de jeugdwedstrijden in de toekomst te integreren in de nationale wedstrijden. De rijders die er waren hebben wel kunnen genieten van een prachtige crossdag.

Goed sproeien zorgde, ondanks de droogte,  voor een dag zonder stof.

Het circuit lag er schitterend bij en ondanks de warmte was het heerlijk vertoeven in de schaduwrijke bossen van de Reulsberg. Voor de organisatie was het ook wel een keer relaxt. Alles liep op rolletjes en er waren zelfs bestuursleden die het te relaxed vonden.  De penningmeester zal wel niet erg tevreden zijn over deze dag, maar de club wil toch een bijdrage blijven leveren om zo de jeugdcross bij de MON door de dip heen te helpen. 

Holeshot voor Storm bij de 85 cc

Als extraatje had de club daarom ook gezorgd voor een heuse Holeshot Award. Na elke start ontving de kopstarter een een emmer vol met nuttige spulletjes, beschikbaar gesteld door plaatselijke ondernemers.  Kijk voor alle Holeshot foto’s bij het menu Foto’s.   

Voor de deelnemende Streekrijders was er succes en pech. Bij de 85 cc grote wielen was er pech voor Storm Alards. Het begon al in de training. Het bigend van zijn KTM liep er uit en dat kon natuurlijk niet zo snel gerepareerd worden. Gelukkig kon hij de machine van Rens Hagens lenen en daarmee pakte hij de eerste manche meteen de Holeshot. Maar omdat de machine anders geveerd was kwam hij in de derde ronde hard ten val en moest hij de strijd met een flinke hersenschudding staken.

Nick, in de training ging het nog goed

Ook was er pech voor Nick van Loon. In beide manches kreeg hij te maken met een heftig stotterende motor. De eerste manche lukte het nog wel om uit te rijden, maar de tweede manche moest Nick na enkele ronden de baan verlaten. 

Bert op weg naar de 10e plaats.

Nieuwe voorzitter Bert Alards kon de wedstrijd bij de veteranen ondanks de organisatie druk toch tot een goed einde brengen. Hij werd algemeen 10e 

Bij de MX Open senioren zorgden Swen Nijssen en Jamie Litjens er voor dat er 2 van de drie bekers in Horst bleven. De eerste manche zat Swen er meteen goed bij en voerde zelfs enige tijd het veld aan. Uiteindelijk moest hij toch met de 2e plaats genoegen nemen.

Jamie bij de opstap.

Jamie startte wat minder maar wist zich keurig op te werken naar de 3e plaats. De 2e manche pakt Swen de Holeshot en wist de eerste plaats tot halverwege de manche vast te houden tot hij de uiteindelijk winnaar voor moest laten gaan. Jamie startte nu als 4e en kon in de 6e ronde de derde plaats overnemen om deze tot streep vast te houden. Totaal werd Swen daarmee 2e en Jamie 3e.     

Bij de vrije klasse hadden zich maar liefst 9 Streekrijders ingeschreven. Dit zijn de mannen die over het algemeen op de zaterdagen nog voor de liefhebberij hun rondjes rijden. 

Ook Joey Jakobs bij de vrije klasse

Dat een aantal van hun nog recente wedstrijdervaring hebben was duidelijk te zien, want net als bij de MX Open senioren werden ook nu twee van de drie podiumplekken door Streekrijders ingenomen.

Jarno 1e, Robin 3e.

En daar zat nu ook de 1e plaats bij want die was voor Jarno Zelis. Robin van Osch nam de 3e plek voor zijn rekening. 

Zoals gezegd, een relaxed dagje met mooie resultaten voor de Streekrijders. Na afloop stak iedereen even de handen uit de mouwen, was alles rond 19.00 u weer netje opgeruimd en was het tijd voor een frietje en een drankje. 

Keurig werk allemaal!   

Berichten gemaakt 164

Geef een reactie

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven