Kampioenen gehuldigd in Boekel

Vorige week zondag zijn de kampioenen en overige bekerwinnaars in de diverse kampioenschappen van het afgelopen jaar gehuldigd in Boekel. Er waren ook drie Streekrijders die het podium mochten beklimmen. 

Storm (links) 2e in het kampioenschap 65 cc gr. wielen
Storm (links) 2e in het kampioenschap 65 cc gr. wielen

Bij de 65 cc grote wielen zagen we Storm Alards die de beker voor de 2e plaats in ontvangst mocht nemen. Storm zorgde voor een enorm spannend seizoen einde door tot de laatste wedstrijd een reële kans op het kampioenschap te behouden. Helaas eindigde zijn concurrent toen net voor hem en pakte zo de titel. Had ik in het begin van het seizoen maar iets beter mijn best gedaan moet Storm gedacht hebben.

Nick 5e bij de 85 cc kleine wielen
Nick (rechts) 5e bij de 85 cc kleine wielen

Behalve Storm stond er nog een jeugdrijder van de Streekrijders op het podium. Bij de 85 cc kleine wielen mocht Nick van Loon weliswaar nog niet op, maar wel net naast het podium staan om de beker voor de 5e plaats in ontvangst te nemen. Na de 11e plaats in 2015 heeft Nick daarmee een flinke stap voorwaarts gemaakt. Hoewel Nick het afgelopen jaar het zonder podiumplaatsen moest doen reed hij een heel constant seizoen waarbij hij altijd in de voorste gelederen was te vinden.

Roy op de 2e plek naast kampioen Hool
Roy op de 2e plek naast kampioen Hool

In het echte kampioenschap bij de koningsklasse van de nationale competitie van de MON, de MX Open Inter klasse, was het Roy Hoeijmakers van de Streekrijders die er dit jaar weer een schepje bovenop deed. Afgelopen jaar eindigde hij nog op de 3e plaats voor het kampioenschap in deze klasse, en pakte daarnaast ook nog een derde plek in het Europees Kampioenschap van de IMBA. Dit jaar klom hij op nationaal niveau nog een stapje hoger en stond hij in Boekel op het 2e stapje. Een uitstekende prestatie van Roy als je bedenkt dat hij ook nog met een fikse blessure moest afrekenen waardoor hij bij de IMBA 2 wedstrijden moest missen en daar niet tot scoren kwam. Bovendien moet hij het crossen ook nog combineren met zijn studie. Wil je weten hoe Roy terugkijkt op het afgelopen seizoen kijk dan ook op de site van MXHracingteam; http://mxhracingteam.nl/nieuws/    

Mannen, we hebben genoten van jullie afgelopen jaar, bedankt daar voor.  We hopen jullie volgend jaar weer terug te zien in de strijd. 

     

Berichten gemaakt 165

Geef een reactie

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven