Laatste MX wedstrijd Roy Hoeijmakers

Jim Nijssen net geen podium in Meijel

Laatste crosswedstrijd voor Roy Hoeijmakers in Meijel

Afgelopen zondag reed Roy Hoeijmakers zijn laatste motorcrosswedstrijd. Hij nam in Meijel deel aan Now Fear Energycup van de MON.

Roy Maakte zijn eerste rondjes op 5 jarige leeftijd in 1998 op een pw 50 en reed datzelfde jaar zijn eerste wedstrijd bij de MON op een 50 cc KTM.
Bij de jeugd heeft hij alle klassen doorlopen en daarbij een hele grote bekerkast vol bekers gereden. Hij heeft in die tijd diverse kampioenschappen weten te behalen; 2006 85cc grote wielen Nederlands Kampioen, 2006 85cc grote wielen IMBA Europees Kampioen, 2008 MX2 Jeugd IMBA Europees Kampioen, 2009 MX2 Jeugd IMBA Europees Kampioen.
Ook heeft hij enkele jaren bij de KNMV gereden en werd daar vaste Inter rijder bij de MX2 ONK’s.
In 2014 keerde Roy weer terug naar de MX2 inters bij de MON en in 2015 stapte hij over naar de MX Open Inters. In dat jaar werd hij meteen 3e in het kampioenschap. In 2016 werd dat zelfs een 2e plaats en in 2017 weer een derde. In de volgende jaren kreeg hij regelmatig met blessures te maken en kon zich daardoor niet meer mengen in de strijd om de podiumplekken. In die jaren maakte Roy ook drie keer deel uit van het IMBA team. In 2015 werd hij uitstekend 3e in het Europees kampioenschap. In 2016 en 2019 werd hij daar in 12e.
Alles bij mekaar een indrukwekkende carrière dus.
Roy blijft nog wel trainen op de motor en we zullen hem dus nog wel regelmatig tegen komen op de Reulsberg. Daarnaast heeft hij een nieuwe uitdaging gevonden in de deelname aan triatlons, iets heel anders, maar daarbij kan hij de conditie die hij op de motor opbouwt goed gebruiken.
We zullen je in de MX wedstrijden gaan missen Roy.

Tijdens zijn laatste wedstrijd in Meijel reed Roy, op een moeilijke baan met veel sleuven, waar veel rijders onderuit gingen, twee degelijke manches in het middenveld. In de manches werd hij 7e en 8e. In totaal is hij, ondanks het missen van een wedstrijd, 9e geworden in de serie van 5 wedstrijden om de Now Fear Energie Cup.

4e plek voor Jim Nijssen

Enige andere Streekrijder in Meijel was Jim Nijssen. Zijn uitstapjes naar de trial doen hem blijkbaar goed, want bij de wedstrijden bij de MX Open nationalen die hij wel rijdt, komt hij steeds goed uit de verf. Ook nu weer. Na een kopstart in de 1e manche weet hij zich goed staande te houden en finisht als 4e. De 2e manche is het resultaat het zelfde, maar het verloop van de wedstrijd duidelijk anders. Na een goede start valt Jim gedurende de eerste 7 ronden geleidelijk terug naar de 7e plaats. Daarna weet hij toch weer wat concurenten terug te pakken om dus weer als 4e te eindigen. Helaas daarmee net geen podiumplaats.

archieffoto van Jim eerder dit jaar op de Reulsberg.

Berichten gemaakt 165

Geef een reactie

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven