Lidmaatschap

Het is mogelijk om lid te worden van MCC de streekrijders als je woont in de gemeente Horst aan de Maas.

De Streekrijders verlangen van de leden dat ze zoveel mogelijk meewerken aan het onderhoud van de accommodatie, de voorbereiding en uitvoering van evenementen en dat ze ook daadwerkelijk deelnemen aan het verenigingsleven.

 

Wat heb je nodig om met een crossmotor op de crossbaan te mogen rijden

 • Lidmaatschap van onze club
 • Crosscertificaat
 • MON trainingsbewijs.

 

Lidmaatschap

 • Lidmaatschap is mogelijk voor inwoners van de gemeente Horst aan de Maas.
 • Er is onderscheid tussen actieve leden en passieve leden.
  Passieve leden zijn niet in bezit van een motor en maken geen gebruik van het circuit.
  Actieve leden zijn in het bezit van een crossmotor en maken gebruik van het circuit.
 • De hoogte van de contributie wordt jaarlijks vastgesteld op de algemene ledenvergadering.
 • Van onze leden wordt verwacht dat ze zoveel mogelijk meewerken aan het onderhoud van onze accommodatie, de voorbereiding en uitvoering van onze evenementen en bij voorkeur ook deelnemen aan het verenigingsleven.
 • Nieuwe leden hebben in hun 1e jaar een aspirant-lidmaatschap. Na 1 jaar wordt bekeken of er frequent wordt deelgenomen aan de club werkzaamheden. Is er met voldoende inzet deelgenomen aan de werkzaamheden dan wordt het aspirant-lidmaatschap omgezet naar een definitief lidmaatschap. Indien de bijdrage onder de maat is gebleken dan wordt het aspirant-lidmaatschap ontbonden.

Belangrijk: Wanneer je lid wilt worden moet je woonachtig zijn in de gemeente Horst a/d Maas.

 

Crosscertificaat

Het certificaat is bedoeld voor nieuwkomers in de motorcross. Voorheen kon iedereen die een motorfiets had een licentie (start- of trainingsbewijs) aanvragen en rijden bij de lokale motorcross vereniging. Het certificaat bestaat uit een theoretisch en praktijk examen waarbij de basisbeginselen van het motorcrossen worden getoetst :

 • Basisregels veiligheid
 • Gedrag op en rondom het circuit
 • Beschermende kleding, bediening en onderhoud van de motorfiets

Een aantal mensen binnen onze club zijn gecertificeerd om dit examen af te nemen.

 

MON trainings/startbewijs:

Trainingsbewijs:

Een trainingsbewijs voor motorcross kan aangekocht worden bij het clubsecretariaat. Met dit trainingsbewijs ben je verzekert en mag je gebruik maken van onze crossbaan gedurende de opstellingsuren. Tevens mag je deelnemen aan regio- en clubwedstrijden, evenals trainingen in clubverband. Het MON trainingsbewijs geeft o.a. een WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) verzekering op alle officieel voor motorcross goedgekeurde circuits in Nederland.

Wat zijn de mogelijkheden met een trainingsbewijs:

 • Verzekerd trainen op alle officiële motorcrosscircuits in Nederland (goedgekeurd door MON of KNMV)
 • Indien een vereniging de Liefhebbersklasse toevoegt aan een officiële MON jeugdwedstrijd is het mogelijk vanaf de leeftijd van 15 jaar deel te nemen in deze klasse
 • Deelname aan club- en regiowedstrijden waarvoor MON een dekkingsbewijs voor de verzekering heeft afgegeven
 • Deelname aan bijzondere evenementen onder auspiciën van MON, zoals Wintercross, Veteranencross, maïsplakwedstrijden, etc.

Startbewijs:

Om te kunnen deelnemen aan MON wedstrijden moet je in het bezit zijn van een door de MON uitgegeven geldig startbewijs en moet je op de hoogte zijn van het reglement en voorschriften voor de discipline waar je bij wilt deelnemen. Middels een startbewijs ben je verzekerd tijdens deelname bij MON bondswedstrijden en trainingen. Ook ontvang je dan gratis het maandblad MotorsportNieuws in de brievenbus.

 

Wil je lid worden of heb je vragen dan kun je contact opnemen met onze secretaris Elsa Hoeijmakers-Buijsen (secretaris@streekrijders.nl)

Je kunt ook een bericht achterlaten via Contact

 

Wanneer je interesse hebt in de motorsport dan mag je natuurlijk ook altijd een kijkje komen nemen bij een van onze trainingen!

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven