MON motorcross Deurne met 4 Streekrijders

Siem zoekt het hogerop.

Verslag van Bert Alards.

Zondag 26 mei vertrokken Siem en Bert weer samen naar Deurne. De club had hard gewerkt om het circuit op orde te krijgen, maar we verwachten veel modder. Toen we aankwamen stonden we zowat langs Shane. Schannen kwamen we op het rennerskwartier tegen. Dus 4 Streekrijders aan de start in Deurne. Siem en Shane bij Jun A en Shannen en Bert bij Dames-Veteranen.

Helaas ging het bij de aanvang van de training al mis. Siem zijn motor starte niet. Na een dik uur sleutelen hadden we het euvel gevonden, water in de zekeringskast. We hebben alles goed droog gemaakt en gevraagd of ie in een andere klasse mee mocht trainen. Dat mocht niet. Hij mocht 1 ronde achter de ordenance aan rijden en dat was dan zijn training, dus ook geen trainingstijd voor een plek in de fuik. Shane had op de vlakke baan een goede tijdtraining P5, terwijl Siem dus geen tijd had en als laatste naar het hek moest.

Bij de training van Shannen en Bert was de baan al behoorlijk aan gort gereden en erg glibberig. Hun geklokte ronde was niet voldoende voor een plekje aan het starthek en ze moesten dus in de 2e rij starten.

Shane 7e algemeen

Eerste manche Jun A. Siem vond toch nog een hekje helemaal aan de binnenkant wat blijkbaar niemand wilde. Toen het hek viel kwam Siem onvoorstelbaar goed weg en ging als 3e de bocht in. Shane had een wat mindere start en kwam in de drukte terecht. Helaas kon Siem zijn goede start niet vast houden en zakte hij langzaam terug tot de 15 e plaats. Shane was bezig met een opmars maar kwam ondanks 2 valpartijen niet verder dan de 13e plaats.
De 2e manche scoorde Shane een keurige 3e plaats en werd daarmee algemeen 7e. Siem werd 18e en algemeen 16e. Beide mannen waren daarmee niet tevreden, er had zeker meer ingezeten.

Bert stijlvol onderweg

Eerste manche dames/veteranen. Bert en Shannen kwamen bij de start beiden natuurlijk in de drukte terecht, maar gelukkig wel veilig door de eerste bocht. Shannen vond het moeilijk en zwaar en werd 31e, Bert kwam er langzaam in op de beter wordende baan en scoorde P20.

De 2e manche kwamen Shannen en Bert weer in de drukte bij de start. Shannen ging Bert zelfs voorbij omdat die klem zat achter een andere rijder. Shannen ging nu iets beter (de modder was weg). Bert kwam de eerste ronde in de sleuf van de springbult terecht en heeft daardoor ff de grond gekust. Hij was daarmee gelijk 4 plaatsen kwijt. Omdat het behoorlijk zwaar was heeft Bert niets geforceerd en verder netjes gereden. Shannen vond het wederom zwaar, maar het ging wel beter als de eerste manche. Van de Dames werd ze algemeen 18e. Bert werd 11e bij de veteranen.

Al met al weer een mooi dagje. Op de terugweg nog bij het restaurant met de gouden M geweest en daarna moe en voldaan naar huis .

Berichten gemaakt 165

Geef een reactie

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven