Nick van Loon goed onderweg in Berghem

Afgelopen zaterdag had de MON jeugd een wedstrijd in Berghem. Dat de MON te kampen heeft met een teruglopend aantal startbewijshouders bij de jeugd is ook in Berghem weer gebleken. Er waren slechts 65 deelnemers aanwezig. Veel jeugdige crossers kiezen er momenteel voor om deel te nemen aan de DMX competitie die onder de vlag van de KNMV wordt verreden.

Nick eerder tijdens een wedstrijd in Horst.

Het is mij niet duidelijk wat daar nou de reden van is. Is het het geld? de prijs van een licentie? de hoogte van het inschrijfgeld? Is het het aantal wedstrijden dat wordt aangeboden? Het geld lijkt mij niet, in verhouding tot de totale kosten zijn dat maar peanuts. Het aantal wedstrijden lijkt mij ook niet, met 15 wedstrijden voor de jeugd is de MON kalender goed gevuld. Zijn het de circuits, dat zal het toch ook niet zijn als je ziet waar er overal gereden kan worden. De DMX wedstrijden zijn op zondag, is het dat dan? Of is het een hype zo ook weer om kan slaan. Dat laatste hebben we in de historie ook al vaker gezien. De toekomst zal het leren.

Storm op weg naar de 4e plaats

Ook bij onze vereniging hebben enkele jongelingen gekozen voor de DMX. We moeten het daarom nog doen met 2 Streekrijders bij de MON jeugd, en dat zijn gelukkig niet de minsten. Ze rijden momenteel beiden bij de 85 cc grote wielen en deden het voortreffelijk. Nick van Loon, die al langer in deze klasse actief is, heeft duidelijk progressie gemaakt. Was hij vorig jaar nog 5e in het kampioenschap, in Berghem wist hij beide manches op zijn naam te schrijven. Daarmee laat hij zien dat het kampioenschap dit jaar tot de mogelijkheden behoort. Ook Strom Alards had een prima eerste optreden in deze klasse en pakte een algemene 4e plaats, hij miste daarmee helaas net het podium.  Het zijn dus de 85 cc grote wielen die we dit jaar goed in de gaten gaan houden. de volgende wedstrijd is al a.s. zondag in Overloon. Al vast succes gewenst “mannen”.    

Berichten gemaakt 162

Geef een reactie

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven