De pen van Nick van Loon

Bert Alards heeft mij gevraagd om een pen-bericht over mijzelf te schrijven voor de website van de Streekrijders.

nick-van-loonIk ben Nick van Loon. ik ben 13 jaar oud en woon in Meerlo. Ik zit op het Dendron college in Horst en ik ga volgend jaar 85cc hoge wielen bij de MON rijden tevens een paar wedstrijden bij de KNMV.

Ik ben in aanraking gekomen met crossen doordat mijn vader zijn kart verkocht en een crossmotor voor mij kocht. Toen ik op mijn achtste jaar begon, oefende ik alleen nog maar op het pad achter ons huis. Daar trok ik gelijk de motor achter over en de motor maakte toen een salto.  Een tijdje later zijn we het gaan proberen op het kleine baantje op de Reulsberg in Horst. Om echt te mogen rijden heb ik eerst bij Marc Kleeven een crosscertificaat moeten halen. Toen ik  het certificaat had gehaald kon ik bij Richard Jacobs mijn trainingsbewijs aanvragen. Maar later na wou ik toch wel een startbewijs om wedstrijden te gaan rijden. Mijn eerste motor was een Kawasaki 65cc kleine wielen. Mijn eerste 85cc motor was ook een Kawasaki, daarna ben ik over gestapt naar KTM. Mijn beste resultaat was dit jaar toen ik 4e werd dat was hier in Horst. Ik vind het super leuk om te rijden en hoop nog vele jaren door te kunnen gaan en beter te worden

nickMijn hobby is motorcross en het is tegelijkertijd ook mijn sport. Ik doe bijvoorbeeld ook nog hardrennen en mountainbiken om in conditie te blijven. Om naar school te gaan moet ik ook elke dag 15 kilometer  fietsen. ik train in de zomer zoveel als ik kan. In de winter train ik ook zoveel als het kan maar door het slechte weer kan het dan niet zo vaak. Ik en mijn vader rijden meestal met meer mensen die wij kennen van de cross naar de wedstrijden. Als we gaan trainen gaan we meestal naar Horst of Lottum. Maar mijn favoriete baan is toch wel “de Reulsberg” in Horst. Ik rij het liefste op zware en moeilijke banen.

Nick van Loon

 

 

Dit jaar ook 4e in Overloon bij het Jeugdweekend
Nick (links) dit jaar ook 4e in Overloon bij het Jeugdweekend

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven