Podium plaatsen voor Streekrijders

Mooi plaatje van de nog strakke startplaats

Het was weer een zeer geslaagde wedstrijd afgelopen zondag op de Reulsberg. De opkomst was met 249 inschrijvingen meer dan prima, het weer was fantastisch, de wedstrijden zeer spannend en dan ook nog 3 Streekrijders op het podium. Als je dan terugdenkt aan de vrieskou een week eerder in Valkenswaard, dan hebben we het geluk weer flink aan onze zijde gehad. 

Jamie 2 en Swen 3

Podiumplaatsen waren er voor Jamie Litjens en Swen Nijssen bij de MX open senioren. Jamie, die dit jaar debuteert in deze klasse had een uitstekend debuut. Hij promoveerde eind vorig jaar vanuit de mx 2 junioren en wist in zijn nieuwe klasse de eerste manche meteen te winnen. In 2e manche werd hij 6e. Dat was goed voor de algemene 2e plaats. Swen Nijssen is er vanwege studie een jaartje tussenuit geweest en pakt dit jaar de strijd weer op in een lagere klasse. Met een 2e en een 4e plaats eiste hij de algemene derde plaats voor zich op.  

3e plek voor Jim Nijssen

Jim Nijssen is het seizoen ook uitstekend begonnen in de klasse waar hij ook vorig jaar al actief was. Toen op een KTM 450 viertakt, nu op een KTM 250 2 takt. Het lijkt er op dat Jim daarmee een goede keuze heeft gemaakt want met 2 vierde plaatsen kwam hij mooi op het 3e trapje van het podium te staan. 

Hoofdschotel van de dag was natuurlijk de spectaculaire Galvincup wedstrijd. Een klasse waaraan alle startbewijshouders van de MX 2 inters en de MX open inters kunnen deelnemen. En ze waren er liefst met 55 man en moesten daardoor zelfs over 2 groepen verdeeld worden.

Wel 2 x kopstart voor Roy

Onze eigen Roy Hoeijmakers had helaas niet zo’n beste dag. Hoewel het er met 2 kopstarts in de A groep in het begin heel goed uit zag, moest Roy in de eerste manche na en valpartij  met een 13e plaats genoegen nemen. De start in de 2e manche was ook prima dus, maar na een ronde moest Roy met een van pijn vertrokken gezicht de strijd staken. De kwetsuur aan zijn arm, opgelopen bij de val in de eerste manche, maakte verder rijden onmogelijk. 

In zijn geheel is de eerste wedstrijd onder leiding van onze nieuwe voorzitter Bert Alards uitstekend verlopen.

Ook de prijsuitreiking bij de dames  ging Bert goed af.

Het nieuwe rennerskwartier bleek groot genoeg voor 249 inschrijvingen De wedstrijden verliepen vlot waardoor ondanks de 2 extra starts bij de Galvincup de laatste manche nog om 17.45 u. kon worden afgevlagd. En ook het opruimen na afloop, inclusief het opruimen van de grote Galvin Banner, verliep zeer vlotjes.
Om 19.15 u. konden de gebleven leden onder het genot van een frietje met een kroketje of frikandelletje (of beiden) en een drankje nog lekker even na kletsen over een geslaagd evenement. 

Weer een topdag die we in onze annalen kunnen bijschrijven. Op naar de volgende wedstrijd op 1 juli a.s. 

Berichten gemaakt 165

Geef een reactie

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven