Podiumplaatsen voor Streekrijders in Well

MC Well profiteerde volledig van het prachtige weer tijdens hun traditionele motorcrosswedstrijden in het afgelopen paasweekeinde. Zowel bij de jeugdwedstrijd op zaterdag als op de nationale wedstrijd op zondag was er een prima opkomst. Zaterdag was dat niet in de laatste plaats te danken aan de toegevoegde “natte zuiger” en de “TM cup”. Deze klassen worden tegenwoordig vaak toegevoegd aan de MON jeugdwedstrijden om zodoende toch nog een acceptabel aantal inschrijvingen te krijgen. Maar wat zijn dit eigenlijk voor crossers die op deze manier veel startgelegenheid krijgen. Zijn ze aangesloten bij een vereniging of een organisatie?? Moeten ze een startbewijs hebben, willen ze crossen zonder verplichtingen, wel de lusten niet de lasten? Maar goed, voorlopig zorgen ze er voor dat een jeugdwedstrijd wellicht toch net rendabel is.

Onder de deelnemers waren 3 Streekrijders. Ties den Mulder reed bij de combiklasse 85 cc kleine en 85 cc grote wielen. Hij reed een goede wedstrijd en werd bij de kleine wielen keurig 3e algemeen.
Bij de MX2 jeugd reden Nick van Loon en Teun den Mulder. Teun werd met een 4e en een 5e plaats in de manches algemeen 5e en Nick met een 6e en een 7e plaats algemeen 7e.

Teun (hier in Lottum) algemeen 5e

Bij de nationale wedstrijd op zondag zagen we opnieuw Teun den Mulder en Nick van Loon achter het starthek, nu bij de MX2 senioren. Teun reed een uitstekende wedstrijd. Hoewel zijn starts niet geweldig waren (1e manche 21e , 2e manche 16e na een ronde) wist hij op een 7e en een 2e plaats te eindigen in de manches. Dit resulteerde in een keurige 2e plek op het podium. Nick van Loon moest met minder tevreden zijn (denk niet dat hij dat was). De eerste manche moest Nick al na 1 ronde de strijd staken. De 2e manche had ook hij een slechte start. Vanaf de 23e plaats moest hij aan de strijd beginnen werd uiteindelijk 13e en daarmee algemeen 22e.

Vader en zoon Alards stonden samen weer aan de start bij de MX 2 junioren. Storm streed zich net als in Lottum opnieuw naar een algemene 7e plaats door 2 goede manches te rijden. Daarin wist hij zich telkens enkele plaatsen naar voren te werken (1e manche 5e, 2e manche 8e)
Bert deed hetzelfde maar dan meer in het middenveld van de 42 deelnemers. Hij werd de eerste manche als 23e en de tweede manche als 27e afgevlagd. Algemeen was Bert daarmee 25e.

Laatste Streekrijder op het strijdtoneel was Jim Nijssen. Na zijn wat mindere optreden in Lottum bij de MX2 nationalen/inters, wilde Jim blijkbaar wat recht zetten, want na een matige start in de eerste manche zat Jim na 3 ronden al op de 6e plaats. In de resterende 8 ronden wist hij nog eens 3 plaatsen te klimmen en kwam als 3e over de streep. De 2e manche deed Jim het nog eens dunnetjes over, van de 8e plaats bij de eerste doorkomst klom Jim de volgende ronde meteen door naar de koppositie. Die wist hij 5 ronden vast te houden. In de tweede helft van de manche moest hij daarna helaas nog 2 plaatsen prijs geven, om opnieuw als derde de finish te passeren. Algemeen werd Jim daarmee ook derde en pakte zodoende zijn eerste podium van dit jaar. Daarmee klom hij in de stand om het kampioenschap meteen van de 9e naar de 2e plaats. Als er niet teveel tegen zit moet er voor Jim komende zondag in Horst ook zeker een podiumplek, en misschien wel het hoogste trapje daarvan, in zitten.

Jim op weg naar een keurige 3e plaats (foto van Paul Eickmans)

Ondertussen zijn de voorbereidingen voor de wedstrijd a.s. zondag op de Reulsberg in volle gang. Na alle zaken achter de schermen zijn dat nu ook de meer zichtbare werkzaamheden op en aan het circuit. Vanwege de droogte zagen we de afgelopen week als vaak de regeninstallatie aan staan zodat morgen het circuit door Dries weer omgetoverd kan worden in een biljartlaken. Daarna moeten de handen uit de mouwen van alle leden om de afzettingen en al die andere zaken weer tot in de puntjes op orde te brengen. Laten we hopen dat dan ook nog de weergoden ons, ondanks de mindere voorspellingen, ons enigszins goed gezind zullen zijn.

Berichten gemaakt 165

Geef een reactie

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven