Resultaten Streekrijders tijdens Paascrossen in Well en Cuijk

Het was een druk weekend voor het motorsport volk. Met een jeugd- en een nationale wedstrijd in Well, 2 nationale wedstrijden in Cuijk, en een GP in Italië op tv. En als je dan ook nog de verrichtingen van Max Verstappen wilt volgen dan ben je wel aardig onder de pannen. Tel daar ook nog de paasactiviteiten met het thuisfront bij op, nou dan weet je het wel.  Zaterdag werd een wedstrijd voor de jeugd verreden op het zware circuit (de hel van Well) van Well. gezien de ontwikkelingen bij de jeugd mocht Well met 113 inschrijvingen nog redelijk tevreden zijn.

Rick Boekestijn in de vrije klasse in Well

De Streekrijders waren met 2 rijders bij de jeugd en 4 rijders bij de vrije klasse vertegenwoordigd. Onze jeugdrijders hadden bij de 85 cc grote wielen geen geweldige dag. Nick van Loon kon de 1e manche nog als 8e afsluiten maar moest de 2e manche een uitvalbeurt noteren. Storm Alards had nog wel 2 goede starts maar moest daarna met pech afrekenen en moest genoegen nemen met 2 plaatsen in de laatste gelederen. Bij de vrije klasse wist Robin van Oss met de 10e plaats algemeen de beste klassering binnen te slepen. Daarna volgde Bert Alards met de 13e, Ilse Hoeijmakers met de 16e en Rick Boekestijn met de 21e plaats algemeen.

Zondag stond Roy Hoeijmakers in Well als enige Streekrijder aan de start. Hij reed voor het eerst met zijn 250 cc tweetakt KTM mee bij de Open Inters. En dat deed hij zeer verdienstelijk. De eerste manche reed Roy naar de 7e plaats. Na wat aanpassingen aan de motor ging het de 2e manche nog wat beter en kwam Roy als 5e over de streep. Daarmee werd Roy algemeen 6e.

Bij de druk bezochte (209 inschrijvingen) nationale wedstrijd op zondag in Cuijk stonden onze mannen in de MX 2 junioren aan de start. Voor deze klasse hadden zich 53 deelnemers ingeschreven en dus moesten er serie’s en een A en een B finale worden gereden.  Helaas wist alleen Jamie Litjens zich voor de A-finale te kwalificeren. Na een matige start moest hij als 19e aan de strijd beginnen, maar ging daarna zeer voortvarend te werk en wist als 8e de zwart-wit geblokte vlag te passeren. In de B-finale reed Bas Haegens ook een leuke wedstrijd, hij startte als 21e en klom daarna naar een prima 8e plek. Niels Wanten deed het een beetje omgekeerd. Na een brutale kopstart zakte hij langzaam terug in het veld en werd uiteindelijk 10e.  

Roy op de 250 cc tweetakt Ecomax KTM

Op 2e paasdag in Cuijk was Roy Hoeijmakers opnieuw de enige Streekrijder aan de start. En weer maakte Roy gebruik van de door Ecomax gesponsorde 250 cc KTM tweetakt. En of het zo moest zijn, Roy pakte ook in Cuijk de 6e plaats algemeen. Nu na een 7e plaats in de eerste en een 6e plaats in de 2e manche. De 1e manche ging het mis bij de start en moest Roy van achteruit naar voren komen. Dat ging uitstekend want na enkele ronden was hij al opgeklommen naar de 12e plaats. Daarna pakte Roy regelmatig een plaatsje en klom zo naar de 7e plaats. De 2e manche zat Roy er met de start wel goed bij. Het starten met de 250 tweetakt is toch anders dan met de 350 viertakt en dat is even wennen, maar nu ging het dus goed. Als 5e ging Roy de eerste bocht in, maar na een ronde lag Roy 8e. Daarna vocht Roy bijna de hele manche een strijd uit met thuisrijder John Cuppen, die hij in de voorlaatste ronde toch moest laten gaan. In de 7e ronde profiteerde iedereen nog van de zwempartij van Jarno Derks die in een, in de nacht voor de wedstrijd volgelopen, greppel langs de baan terecht kwam. Ik heb fijn gereden zei Roy na afloop, en begin steeds meer aan die tweetakt te wennen.    

Berichten gemaakt 164

Geef een reactie

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven