Roy 7e bij No Fear Energy Cup in Groesbeek

Roy Hoeijmakers zat er weer goed bij tijdens de No Fear Energy Cup in Groesbeek. In de tijdtraining was hij nog zoekende naar een goede afstelling en waren er ook veel gele vlaggen. Meer dan een 14e tijd zat er daarom niet in. De eerste manche kwam Roy goed uit de startblokken, als 2e kwam hij het bos uit. Daarna waren er wel wat problemen met het vasthouden van de motor en werd de 10e plaats zijn deel. De 2e manche was de start opnieuw uitstekend (zie filmpje) en kwam Roy als eerste uit de eerste bocht. Ook nu moest hij nog wel weer wat plaatsen prijsgeven, maar met de 5e plaats was Roy uiterst tevreden. Ik had nu de motor wat beter vast en heb vooral lekker gereden aldus Roy na afloop. Ondanks het missen van de 1e wedstrijd staat Roy nog keurig 16e in het klassement met meer dan 50 deelnemers.

A.s. zondag staat Roy ook weer aan de start bij de 5e wedstrijd om het Europees Kampioenschap van IMBA in de Open klassen in Meijel. Ook in dit kampioenschap heeft Roy 2 van de 4 tot dusver verreden wedstrijden moeten missen. 25 Augustus was hij wel weer van de partij in het Belgische Huldenberg en scoorde daar twee 8e en een 17e plaats. Roy staat momenteel op de 15 plaats, maar met enkele goede klasseringen tijdens de laatste van 5 wedstrijden in Meijel, zal hij nog zeker enkele plaatsen kunnen klimmen.

Jamie Litjens zal zijn deelname bij MX Open senioren in Groesbeek wel snel willen vergeten. Hij klom de 1e manche na een matige start op naar de 11e plaats maar viel daarna weer terug naar de 16e plaats op de finish. De 2e manche leek aanvankelijk erg op de 1e, maar nu ging het de 4e ronde helemaal mis en moest Jamie de strijd om nog onduidelijke reden staken. Mogelijk zal de sleuteloverdracht van het nieuwe huis in America dat hij samen met Kelly gaat betrekken hierbij ook een rol spelen.

Voor diegenen die a.s. zondag naar de IMBA wedstrijd in Meijel willen om Roy aan te moedigen, staat hieronder het tijdschema.

Al vast veel succes Roy!

Berichten gemaakt 162

Geef een reactie

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven