Seizoen ten einde, prima resultaten Streekrijders

Met de jeugdwedstrijd in Dongen en de nationale wedstrijd en Meijel zit het MX seizoen voor de wedstrijden die tellen voor de diverse kampioenschappen er op. De wedstrijdrijders van de Streekrijders hebben het uitstekend gedaan. Met 4 top tien klasseringen waarvan 2 tweede plaatsen mogen we als bescheiden club zeer tevreden zijn. In Dongen was de strijd om het kampioenschap bij de 65 cc grote wielen nog erg spannend. Storm Alards stond een puntje achter op lijstaanvoerder Valentino Besselink. In beide manches eindigen voor Besselink zou Storm het kampioenschap opleveren. Na een spannende strijd lukte dat de eerste manche. Met slechts 1,5 sec. verschil ging Storm als eerste over de finish. De 2e manche had Storm een mindere start. Hij maakte echter snel plaatsen goed en ging in de laatste ronden op jacht naar de, van start af, op kop liggende Besselink. Helaas lukte het net niet, met nog slechts 1 sec. achterstand ging Storm als 2e over de finish en werd daarmee 2e in de daguitslag en ook 2e in het kampioenschap.
De andere Streekrijder in Dongen was Nick van Loon. Nick heeft ook een prima seizoen achter de rug. Werd hij vorig jaar nog 11e in de eindstand van de 85 cc kleine wielen, dit jaar heeft hij een flinke stap gezet door als 5e het seizoen af te sluiten. In Dongen bevestigde Nick dat hij die plaats zeker verdiend heeft. De eerste manche startte hij als 10e maar wist zich daarna op te werken naar de 6e plaats. De 2e manche wist Nick een 10e plaats zelfs om te zetten in de 4e plaats op de streep. Hij werd daarmee 5e algemeen. Als het zo door gaat zien we Nick volgend jaar strijden voor de podiumplaatsen.
Roan v. Veghel was er ook weer bij in de klasse 65 cc kleine wielen. Dit is zijn eerste jaar in de hogere klasse en Roan heeft ook maar een paar wedstrijden gereden. Het is duidelijk dat hij nog moet groeien in deze klasse. In Dongen moest hij dan ook tevreden zijn met een 13e en een 14e plaats. Volgend jaar verwachten we weer wat meer van Roan.

Roy 3 in Meijel, maar 2 in het NK

Tijdens de laatste nationale wedstrijd in Meijel moest Roy Hoeijmakers bij de MX Open Inters minimaal een top tien klassering scoren om zijn tweede plaats in het kampioenschap veilig te stellen. Dat lukte al de eerste manche, die hij begon met een kopstart, zoals we dat al vaak hebben gezien dit jaar. Door een foutje op de waves viel hij echter terug naar de 6e plaats. Ondanks, naar later bleek, een kapotte veer in de voorvork klom Roy daarna toch weer naar 3e plek op de streep en pakte daarmee zijn 2e plaats in het kampioenschap. De 2e manche deed Roy het nog eens dunnetjes over en ging hij als 2e over de finish. Helaas bleek toen echter dat de tijdwaarneming dienst had geweigerd en dat deze manche niet meegenomen werd in de uitslag. Jammer, want met die 2e plaats was hij ook 2e geworden in de daguitslag terwijl hij nu genoegen moest nemen met de 3e plaats. Kijk voor een uitgebreid verslag van Roy op de site van MXH racing; http://mxhracingteam.nl/hoeijmakers-tweede-eindstand-nederlands-kampioenschap-mx-open-inters/ . Roy kijkt terug op een geslaagd seizoen. Dat hij inging met het doel om vooral plezier in het rijden te hebben. En dat is gelukt zo zegt Roy.

Jim Nijssen sloot het seizoen in Meijel ook op een waardige manier af in Meijel. Hij stond al op een nagenoeg zekere 7e plaats in het kampioenschap die hij ook niet meer kon verbeteren, maar begon toch gemotiveerd aan de wedstrijd. Na een goede start in de eerste manche klom hij van de 5e naar de 3e plaats, moest daarna nog een plekje inleveren en werd keurig 4e. De 2e manche behaalde Jim de 5e plaats en veroverde daarmee toch nog de derde plaats op het podium. Met wat minder gemiste wedstrijden en wellicht iets meer conditie had er voor Jim nog wat meer ingezeten dan de 7e plaats in het kampioenschap. Desondanks een uitstekende prestatie als je bedenkt dat Jim op crossgebied nu grotendeels zijn eigen boontjes moet doppen nu zijn vader minder in de gelegenheid is om Jim te ondersteunen.

Ook Remy Kamp was weer van de partij bij de MX Open senioren. Het was genieten van het herfstzonnetje, maar omdat die zo laag stond was het in een aantal bochten ook best wel lastig om te zien waar de sporen begonnen en eindigden. De eerste manche pakte Remy vanuit de 2e rij een goede start. Na in het begin enkele plaatsen te zijn verloren kon Remy een lekker ritme pakken tot 2 ronden voor het einde. Mijn voorwiel begon aan te lopen, vertelt Remy, en ik durfde geen risico meer te nemen. Remy werd 22e. De 2e manche had hij een matige start, maakte nog enkele foutjes en werd 23e. Algemeen betekende dit de 21e plaats.

Bij de MX 2 junioren reed de enige nog crossende dame van de Streekrijders haar rondjes weer mee. Ze reed lekker rond maar moest toch tevreden zijn met een klassering in de achterhoede. Het was natuurlijk wel een goed voorbereiding voor de laatste clubcross die a.s. zaterdag op onze Reulsberg wordt verreden.