Seizoenstart in Boekel, 4 Streekrijders paraat.

Gisteren werd de eerste nationale wedstrijd van de MON verreden in Boekel. Daarmee is ook de kop er af voor de Streekrijders. Dit laatste klopt niet helemaal want 2 weken eerder was Nick van Loon al present bij de Wintercross in Groesbeek. Met een 11e en een 8e plaats werd Nick daar tussen 26 concurrenten keurig 9e algemeen in de 85 cc klasse. Maar goed Boekel was de eerste officiële wedstrijd van het MON seizoen met ook de eerste race voor die meetelt voor de Galvin Cup. Het was een mooie dag vertelt Bert Alards, onze nestor onder de deelnemers. Door de vele regen was het circuit wel erg nat en leek het af en toe meer op een gevecht met de modder dan dat het een motorcrosswedstrijd was. Het was zaak om recht op te blijven in de lange moddersleuven die soms wel een halve meter diep waren. Voor diegenen die naar de GP van Indonesië hebben gekeken, zo was het ook in Boekel. Bij de Galvin Cup, waar zowel de MX2 als de Open Inters aan deel kunnen nemen stond een sterk en groot (48) deelnemers veld aan de start. Onder hen onze Roy Hoeijmakers. Vanwege de verradelijke  en toch ook wel gevaarlijke omstandigheden reed Roy een behouden race en ging hij niet tot het gaatje. Ik heb op 70% gereden, zei hij na de wedstrijd. Dat zag je ook al bij de starts. Normaal zit hij altijd bij de eersten in de eerste bocht, nu waren het een 22e en een 32e plaats na de eerste ronde. Beide manches wist Roy toch nog wat plaatsen goed te maken en eindigde op de 18e en 22e plaats. Daarmee werd hij algemeen 18e. De wedstrijd werd gewonnen door voormalig GP rijder Fillip Bengtson, de in Nederland wonende Zweed.  
Bij de Mx2 junioren stonden 3 Streekrijders tussen de 38 deelnemers. Voor Jamie Litjens was het de zijn eerste deelname aan een nationale wedstrijd ooit, en hij deed het meteen uitstekend. Na 2 goede starts werd hij in beide manches 8e en daarmee 9e algemeen. Ook Niels Wanten kwam beide manches goed uit de startblokken. Alleen had hij het, vooral de eerste manche, moeilijk met de sleuven, wat resulteerde in diverse valpartijen. De 2e manche bleef Niels beter op de motor en scoorde na de 26e plek in de eerste nu een keurige 17e plaats. Daarmee werd hij algemeen 21e. Nester Bert reed een behoudende wedstrijd en werd algemeen nog netjes 26e, waarmee hij toch nog 12 medestrijders achter zich wist te houden.  
De kop is eer af, nu maar eens zien wat de rest van het seizoen voor onze mannen in het vat heeft. Van deze plaats al vast veel succes gewenst allemaal.

       

Berichten gemaakt 165

Geef een reactie

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven