Slechts 2 Streekrijders in Geldermalsen

Bert op de harde baan van Geldermalsen

Slechts 2 Streekrijders waren afgereisd naar Geldermalsen om daar deel te nemen aan de, met 158 inschrijvingen, redelijk bezochte wedstrijd. Nadat het bij de trainingen nog erg glad was op de harde baan, werd het gedurende de dag steeds beter. Bert Alards startte bij de combi klasse Dames/veteranen. Op zo’n harde baan rijden is toch andere koek dan in die zandbak op de Reulsberg zegt Bert. Je moet er vaker rijden om de juiste lijnen en het goede ritme te vinden. In de manches scoorde hij een 17e en een 19e plaats. De 2e manche moest Bert daarbij helemaal van achter komen vanwege een valpartij net voor hem bij de start. Bij de veteranen werd hij algemeen 11e.
Nick van Loon was de 2e Streekrijder in Geldermalsen. Het was zijn eerste wedstrijd na het herstel van een polsbreuk. Vorige week heeft hij de trainingen pas weer opgepakt en het was dus belangrijker om weer wat wedstrijdritme op te doen dan om voor een goede klassering te gaan. Nick werd 17e en 20e in de manches bij de MX 2 senioren, en ook hij moest de 2e manche achteraan beginnen vanwege een val op de eerste springbult. Algemeen werd Nick 20e.

A.s. zondag staan Nick en Bert op de Reulsberg achter het starthek. Nick dan bij de MX2 jeugd en Bert weer bij de veteranen/dames. We gaan er van uit dan er dan dan meer Streekrijders in hun zwart gele outfit zullen meestrijden. Al vast veel succes gewenst allemaal.  

Berichten gemaakt 165

Geef een reactie

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven