Streekrijder Jim Nijssen 2e in Eersel

 

 

Tijdens de nationale motorcross in Eersel afgelopen zondag behaalde Streekrijder Jim Nijssen een uitstekende 2e plaats bij de MX Open Nationalen. Jim ging de eerste manche goed van start en lag bij de eerste doorkomst op de 4e plaats. Daarna wist hij zich nog verder op te werken en kwam zelfs op de 1e plaats terecht. Helaas kon hij dat net niet volhouden, maar de 2e plaats op de meet was zijn deel. De 2e manche pakte Jim meteen de kop en wist die bijna 3 ronden vast te houden. Daarna moest hij langzaam wat terrein prijs geven, maar eindigde tenslotte toch nog op een keurige 5 plek. Algemeen werd hij daarmee 2e en scoorde zijn eerste podiumplaats van dit jaar. Ondanks het missen van een aantal wedstrijden staat Jim na 8 wedstrijden nog op een nette 12e plaats in het kampioenschap. 
Bij de MX Open senioren zagen we Swen Nijssen weer eens aan de start. Ondanks dat het pas zijn 2e deelname is dit jaar liet hij zien dat hij het nog niet verleerd is. 2 Goede starts zorgden voor 2 top 10 klasseringen met zelfs een 3e plaats in de 1e manche. De 2e manche leek de conditie hem toch wat parten te spelen, want na een doorkomst als 2e na de 1e ronde zakte Swen terug naar de 10e plaats op de streep. Daarmee werd hij 7e in de eindklassering. 
Jamie Litjes had een mindere dag in Eersel. De 1e manche klom hij nog wel van een 16e naar een 10 plek op de streep, maar de 2e manche moest hij een DNF laten noteren omdat hij in de 6e ronde, toen hij nog op een uitstekende 6 e plek reed, om nog onbekende oorzaak moest uitvallen.
De volgende wedstrijd voor de MX Open Senioren is 1 juli in Horst. Eens kijken of Jamie of Swen dan een beker in eigen huis kunnen houden. 

Berichten gemaakt 165

Geef een reactie

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven