Streekrijder Roy Hoeijmakers bij Galvincup in Berghem

Roy Hoeijmakers (archieffoto)

Afgelopen zondag werd in Berghem de voorlaatste wedstrijd van de Galvincup verreden. Daarbij was ook Roy Hoeijmakers weer van de partij. 35 Deelnemers hadden zich gemeld voor deze prestigieuze wedstrijd. De eerste manche kwam Roy matig uit startblokken en kwam na een ronde als 17e het startveld weer op. In de 4 daaropvolgende ronden wist hij zich op te werken naar de 13e plek, moest daarna weer een plekje inleveren, maar kwam uiteindelijk toch als 13e over de streep. De 2e manche had Roy een betere start. Als 9e begon hij aan de 2e ronde. Daarna begon de motor slechter te lopen moest hij snel veel plaatsen inleveren. In de 7e ronde ging het niet langer en moest Roy de motor uiteindelijk aan de kant zetten. Een defect CDI kastje bleek het probleem te zijn. De laatste kans voor Roy op een goede uitslag in deze klasse is op 28 oktober in Meijel.     

Bij de gecombineerde klasse van de MX2 senioren en MX2 nationalen reed jeugdrijder Nick van Loon mee met zijn 2e startbewijs. Er stonden 30 rijders achter het hek, waarvan 16 senioren. Bij de gecombineerde uitslagen vonden we Nick terug op de 17e plaats in de eerste en de 23e in de 2e manche. Na een matige start wist Nick in beide manches een aantal plekken te klimmen. In de totaaluitslag betekende dit de 9e plaats in zijn klasse voor Nick.

Bert Alards pakte in de combiklasse dames/veteranen van de 15 veteranen de 12 plaats algemeen. Ook hij wist zich beide manches na matige starts wat te verbeteren, maar meer zat er helaas niet in.    

Berichten gemaakt 165

Geef een reactie

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven