Streekrijder Swen Nijssen 3e in Boekel

Tijdens de, met ruim 200 inschrijvingen, goed bezochte MON wedstrijd in Boekel waren ook de Streekrijders goed vertegenwoordigd. Van hen behaalde Swen Nijssen met een 3e plaats bij de MX Open senioren de beste klassering. Swen vertrok beide manches bij de voorsten en wist zich goed te handhaven. De 2e manche lag hij zelfs enkele ronden op kop maar moest op de streep toch genoegen nemen met 2 plaats. In de zelfde klasse deed ook Jamie Litjes het uitstekend. Hij reed in de 1e manche van de 6e naar de 4e plaats en was ook de 2e manche goed op weg om opnieuw de 4e plek voor zich op te eisen, tot hij er 2 bochten voor de finish flink af buitelde wat hem tot de 19 plaats terug wierp. Een kort bezoek aan de EHBO post was zelfs nog even noodzakelijk.

Een concurrent beoordeeld Jim Nijssen vanuit de lucht

Bij de MX Open nationalen reed Jim Nijssen ook weer een prima wedstrijd. De eerste manche pakte hij kopstart en wist de 1e plaats enkele ronden vast te houden. Dat lukte helaas niet tot het einde, maar de 4e plaats was toch zeker niet slecht. De 2e manche kwam Jim als 4e uit de startblokken, klom een plaatsje maar moest uiteindelijk tevreden zijn met de 6e plaats. Daarmee werd hij 5e in de eindrangschikking. 
in de gecombineerde klasse van de MX2 Inters en de MX Open Inters was Roy Hoeijmakers ook weer goed van de partij. Roy heeft de zomerstop regelmatig lekker kunnen trainen en is inmiddels goed genezen van zijn sleutelbeenbreuk. In Boekel pakte hij met een 3e en een 4e plek 2 keer een goed start. Hij viel daarna beide manches wel enkele plaatsen terug maar wist toch 2 keer als 6e over de streep te komen. Bij de Open Inters betekende dat de 5e plaats in de eindklassering.
Bij de MX 2 junioren werd de 1e manche toen er 75% van de tijd was verstreken afgevlagd zodat een geblesseerde  mede coureur (bovenbeenbreuk) veilig van de baan kon worden gehaald.  Niels Wanten lag op dat moment op de 9e plek en Bert Alards was toen 33e. De 2e manche vertrok Niels als 12e en werd als 18e afgevlagd. Bert reed een solide race rond de 25e plaats en werd 26e. Niels algemeen 13e en Bert 30e. 

 

Berichten gemaakt 165

Geef een reactie

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven