Streekrijders Bert en Luc bij de Red Bull Knock Out.

(door Luc Boekestijn)

Afgelopen weekend waren Bert Alards en Luc Boekestijn de twee rijders van MCC de Streekrijders die actief waren bij de Red Bull Knock Out race te Scheveningen.

Bert en Luc hadden zich goed voorbereid op deze wedstrijd en waren dus vol vertrouwen. Op vrijdag waren ze op tijd in Scheveningen om de motoren te laten keuren en in te checken voor de wedstrijd. De motoren stonden keurig in een grote tent met bewaking, dus dat was wel oké. Alles verliep vlot en was goed geregeld door Red Bull.

Hierna natuurlijk het circuit verkennen, een voettocht van 1.5 uur. En de heren dachten wel “oei dit wordt zwaar,” want wat hadden ze een zware baan uitgezet. Niettemin ze bleven vol vertrouwen!

Dus toen op naar Duinrell waar ze twee huisjes voor dit weekend hadden gereserveerd.  Hier bleven we gezellig met de hele crew van 12 personen. Op zaterdag was het vroeg uit bed om 5.00 uur ging de wekker en voor zessen al met de bus naar het strand. Om 7.15 uur hadden we een rijders briefing, waarna we ons langzaam opmaakten voor de start. Om 1000 rijders daar te krijgen is een hele organisatie. In 4 groepen ging dit zeer gestructureerd. Om 8.00 uur ging de eerste groep al die kant op. Bert en Luc zaten in groep 3 en alles stond op tijd bij het hek dat klokslag 9.00 uur viel.
Daarmee konden de 1000 crossers aan de kwalificatie van een uur beginnen. De eerste 750 kwalificeerden zich voor de finale. Dat moet toch wel lukken dachten Bert en Luc. De eerste ronden was het erg opletten. Veel valpartijen met opstoppingen bij diverse springbulten waar je toch niet tussen wil zitten. Maar Bert en Luc wisten overal wel een antwoord op en na een uur crossen kwamen Luc en Bert, dicht bij elkaar als 531e  en 533e binnen. Eigenlijk niet te geloven een uur alles geven en dan binnen 2 seconden van elkaar finishen. De eerste stap was gezet en tevreden werden de motoren klaar gemaakt voor de finale. Hier gingen dus 750 rijders van start voor een twee uur durende race. Beiden begonnen weer goed gemotiveerd aan deze zware klus. Na een uur ging ook nog eens het X loop stuk open, bezaaid met boomstammen. Dit was echt niet te doen. De organisatie deed daarom ook een oogje dicht en de meesten konden er langs af rijden. Na 1.5 uur kreeg Luc het erg zwaar en met nog 20 minuten te gaan kwam hij ook nog in het zeewater terecht dat door de vloed zeer snel op kwam. Hierna gaf hij moe en kletsnat, maar toch voldaan de pijp aan Maarten. Bert reed stug door, hij liet zich niet kennen en werd keurig 282e , een echt topprestatie. Luc werd uit eindelijk 473e. Beiden kijken terug op een zeer mooi maar zwaar evenement.

Bert kijkt nu al uit naar een eventuele volgende Red Bull Knock Out. Luc had gezworen dat dit na zijn 4e deelname de laatste keer zou zijn, maar ….. je weet maar nooit. Langs deze weg zeker nog een woord van dank voor de Monteurs Leon van den Akker voor Bert en Rick Boekestijn voor Luc. Zij stonden echt constant met alles klaar en hebben zich compleet weggecijferd voor deze rijders. Ze hebben zelf bijna niets mee gekregen van de wedstrijd. Top mannen. En natuurlijk Laura, Nicole a en Linda bedankt voor de kookkunsten op vrijdagavond.

Berichten gemaakt 165

Geef een reactie

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven