Streekrijders Bert en Rob naar de Tuareg Rally in Marokko

Vrijdag 17 Maart vertrokken Bert Alards en Rob van Veghel naar Marokko om daar in de woestijn deel te nemen aan de Tuareg Rally. Bert verzorgde dagelijks een verslag van dit avontuur in een groepsapp. Hieronder een samenvatting.

17 maart; Aankomst in Erfoud (marokko).

18 maart, oefendag; Sow wat een dagje, tired, vanmorgen even met Rob wat kleine duintjes gedaan, 25 km.

Toen met de Dakarman 160 km door de duinen gereden en tips en tricks doorgenomen. Was pittig ben wel “un bietje mu”.

19 maart; Vandaag motor keuring en alle formulieren.
Hoi Allen na het dagje van gister, vandaag ff wat bijgetankt. Was pittig voor iemand die nog nooit duinen gereden heeft. Steeds te voorzichtig en net niet over de top komen. Motor oprapen weer omlaag en opnieuw proberen. Wel veel geleerd.
Omdat we het roadbook al hebben, zijn we naar de start van de proloog gereden. Het wordt een Le-man start, 130 motoren op een rij en dan 2 km duinen rijden. De volgorde van aankomst is startplek voor morgen.
We hebben de proloog ook maar vast een keer proef gereden vanmorgen.
We zijn vandaag ook nog effe naar Erfoud geweest. Als je stopt staan er zo een berg kids om je heen.


20 maart; Eerste dag zit er op. De proloog voor de startpositie ging goed. Rob 3e en ik 20e of zo, kijk maar wat er nog achter me staat.
Maar naar 2 km al fout gereden. Denk dat ik een paar waypionts heb gemist. Vanavond definitieve uitslag.
Maar lekker gereden geen gekke dingen. Ben blij dat we zaterdag de duinen geoefend hebben.
Het waren 2 SS met na 100 km een tankstop en Food. Heb ff rustig de tijd genomen en toen weer verder.
Voorlopige uitslag ik ben rood dus under investgation. zal nog wel wat zakken elk gemist waypiont =20 min straftijd.
Uitslag is definitief, 48e van de 108 motoren. Start morgen om 9.57u. (266km).


21 maart; Was un dagje zeg. In de 2de SS, een jongen van ons team out off the rally, een beekje niet gezien. Daar heb ik mijn aluminium deken afgegeven. Doktor was er snel bij, Toen ben ik doorgereden. Het waren lange stukken vandaag, het ging hard, veel te hard, phoe, toch nog 44ste geworden. Wel 10 min terug gekregen voor stoppen bij ongeval. Op de Liasion (asfaltweg), rij ik langs een Italiaan. Daar loopt de achterband er af, ik zag het gebeuren. Daar lag ie 4 mtr lager in de greppel. Hij bewoog niet meer, direct gestopt en erheen, gevoeld, hij ademde, na 1 min begon ie te kreunen, gelukkig. Na 10 min was de dokter er. Gelukkig hoor ik dat het goed met hem is. Lange halen, vaak boven de 100km. De top reed over de 140 km. Morgen krijgen we weer duinen. Heb today alle waypionts gehaald. Heb de Carmin aardig onder de knie. Morgen 328 km. All sleep well🌻
Rob 5de vandaag, ik ben 44ste.

22 maart; Moest net voor de start vanmorgen nog achter een boompje gaan zitten 💩.. toen keek deze dromedaris me ff aan.
Elke dag zet de Orga een kort filmpje op YouTube van de dag .. watch it ! https://youtube.be/DavwaJzWIY
Was un mooi dagje eindelijk weer flink wat duinen. Weer bij een valpartij geweest. Mark van ons Team op de rotsen eraf. Hij gaf toe dat ie te hard reed. Hechtingen in zijn kop en helm gescheurd. Maar is weer in het bivak en verder oké.
De stand van vandaag is een goede indicatie wat mijn plek op de ranglijst. Een keer een oepsertje gehad, zat een stoeprandje.
Morgen doorkruisen we 4 woestijnen.

23 maart; Sow, wat un dagje, rotsblokken, phoe, van de 240 km 140 km rotsen en snelle paden. Dat is niet mijn ding, De duinen rijden gaat goed, heerlijk surfen. Klein klappertje gemaakt, gelukkig reed ik niet zo hard. Stuur onzet /krom, roadbook krom. Was nog 50 km. Alles met tyraps vastgezet, maar het rijd niet lekker met een krom stuur, dus ff rustig aan gedaan. Op het laatst liep er benzine in mijn laars. De beugel van de extra tank helemaal kapot getrild 😡 rotsblokken! Gelukkig ben ik save binnen. Monteur Rik is al begonnen om alles weer raedy2race te maken.
Ff relaxen voor de start vanmorgen, daarna nog ff praten, was ik 1 minuut te laat aan de start. Ach zal op heel de Rally niet zo spannend zijn 😉
In ons Hotel net ff lekker gedoucht en mijn kont ingevet. Die is schraal aan het worden van de harde zadel en ik vind wielrenbroekje te warm.

24 maart;

Was un mooi dagje, 130 km snelle paden en moeilijk navigeren, paar kleine foutjes gemaakt. Na de tankstop 75 km duinen, was mooi. Heerlijk door heen gesurfd. Een keer duin niet gehaald, ik klapte naar voren en rolde toen de duin af. Toen ging mijn airvest af. Laaste stukje nog een navi foutje. Maar er moest een bergpas zijn, heerlijk, ff extreem enduro en gevonden. Uitslag tonight.
Morgen alweer het laatste dagje. Hoor net dat Rob zijn airvest 2x afgegaan is in de duinen, dus vanavond allebei ff nieuwe patronen erin.
Laatste dag: 6km verbinding, 102km etappe, 55km etappe 62km verbinding terug naar hotel en klaar is kees.😤
Rob podium ? Staat 3de algemeen. Ik denk ik 26ste algemeen.
Today Rob 5e met penalty, ik 37e zonder penalty.
Laaste dag morgen .. nog ff 2 dingen doen roadbook erin draaien en airvest nieuwe patroon

25 maart; Was un mooi dagje vandaag heel veel duinen en lekker! Hoop mensen zien vechten ik ben er heerlijk doorheen gesurfd
Na de 2 SS samen met een teamgenoot nog ff 20 km duinen gedaan. Is nog mooier hoeft geen roadbook te volgen gewoon knallen. Alle toppen gehaald. De laaste wat te enthousiast, er vol overheen. Toen moest ik ff rapen en dat is zwaar bij 40 graden. Zelf 65 kg en een motor van 130 kg, heerlijk. 🦋

Ben blij dat ik save home ga en zeer tevreden. Vanavond volgt de uitslag. Vannacht om 3:30 op om 4:00 vertrekken we naar Casablanca. Daar 4 uur wachten op transfer naar Schiphol.
Maar 37ste van de 108 deelnemers. Zeer tevreden! Rob 3de in het algemeen klassement, dus dadelijk Podium 🎊🏆… Well done Robbie 🌹💋

Berichten gemaakt 162

Geef een reactie

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven