Streekrijders goed bezig in Meijel en Bulgarije.

Roy Hoeijmakers presteert uitstekend bij de IMBA Open klasse in Meijel

Roy Hoeijmakers zette een prima resultaat neer tijdens de voorlaatste IMBA wedstrijd in de Open klasse. Na een goede tijdtraining pakte Roy de eerste manche meteen kopstart en wist hij de eerste plaats een aantal ronden in handen te houden tot Kay Ebben hem passeerde. Tegen het einde moest Roy nog 2 rijders laten passeren, maar ging op een uitstekende 4e plaats over de streep. De 2e manche begon weer heel goed, en kwam Roy als derde door na een ronde, viel daarna terug naar de 5e plaats, maar pakte vervolgens weer 2 mannen terug en ging als 3e onder de finishvlag door. De 3e manche was de start wat minder en begon Roy als 7e, maar werkte zich nog op naar een prima 5e plaats. Met de algemeen 4e plaats kon de familie Hoeijmakers zeer tevreden huiswaarts keren. Met dit resultaat klimt Roy naar de 11e plaats in het kampioenschap. De laatste wedstrijd is 29 sept. in het Duitse Kleinhau.

Prima 4e plaats voor Roy Hoeijmakers.

Teun de Mulder deed ook weer goede zaken in Meijel

In de combinatie klasse van de MX2 senioren en de 125cc cup stonden Teun den Mulder en Nick van Loon aan de start. Met 2 eerste plaatsen bij de MX2 senioren verstevigde Teun zijn koppositie in deze klasse. De eerste manche begon Teun als 5e en werkte zich daarna op naar de 2e plaats. Hij moest alleen de 125 cc cup rijder Davey Janssen voor zich dulden. De 2e manche was het resultaat hetzelfde, alleen moest Teun nu van de 9e plaats komen.
Nick van Loon reed ook een goede wedstrijd. Hij werd algemeen 5e bij de MX2 sen., door in de manches, na matige starts toch nog goed naar voren te rijden en resp. als 9e en 8e over de streep te gaan.

Jim Nijssen stond aan de start bij de combinatie klasse MX2 inters en MX 2 nationalen. Ondanks de samenvoeging stonden er toch slechts 14 rijders achter het hek. Omdat de inters in de meerderheid waren zat er voor Jim niet meer in dan twee tiende plaatsen.

Bert Allards en Rob van Veghel rijden hun eerste rally in de Balkan.

Bert solide onderweg in de Balkanrally

Afgelopen zaterdag begon voor Bert en Rob een groot avontuur bij de start van de Balkanrally, die hen dwars van west naar oost door Bulgarije voert. Na een intensieve voorbereiding was het nu dan eindelijk zo ver. Na de nodige plichtplegingen op vrijdag begonnen ze zaterdag dan echt aan hun eerste rally. Ze rijden in de enduro klasse waarvoor zich 19 deelnemers hebben ingeschreven. Er moest die dag een (korte) rit worden gereden die ging over 150 km waarvan 72 km special stage.
Inmiddels zijn we 4 dagen verder en hebben Bert en Rob de nodige ritten met daarin 8 special stages, achter de rug. Terwijl Bert heel degelijk de dagen probeert door te komen, bemoeit Rob zich inmiddels met de kop van het enduro klassement. Nadat hij gisteren de koppositie had overgenomen van Mirjam Pol (jawel, die van de Dakar), moest hij die vandaag, vanwege een defecte “tripmaster” weer afstaan aan diezelfde Mirjam Pol. Het verschil is echter maar 49 sec., dus er is nog van alles mogelijk.
Wil je zelf de verrichtingen van onze Streekrijders volgen, kijk dan op; https://balkanoffroad.net/notice-board/

Rob met concurente Mirjam Pol

Berichten gemaakt 162

Geef een reactie

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven