Streekrijders in Lottum en Stevensbeek

Storm lekker onderweg in Lottum.

In het weekend van 14 en 15 april organiseerde Motorclub Lottum haar jaarlijkse crosswedstrijden. Op zaterdag stonden er tijdens de jeugdwedstrijd 3 Streekrijders aan het hek. In de combiklasse 65 en 85 cc grote wielen werd Storm Alards 7e en 18e in de manches. In de einduitslag van alleen de 85 cc grote wielen werd hij 10e. In de vrije klasse reden Bert Alards en Quinten de Wit. Ze werden respectievelijk 12e en 20e in de einduitslag.  

Jim algemeen 15e in Lottum

Tijdens de nationale wedstrijd op zondag pakt Bert Alards zijn eerste overwinning, en wel in de B-finale van de MX2 junioren. Het was weliswaar geen A-finale, maar het was toch een lekker gevoel zei Bert na afloop. In dezelfde klasse kwalificeerde Niels Wanten zich als 9e voor de A-finale en werd daarin 23e. 

Bij de MX Open Nationalen werd Jim Nijssen de eerste Manche 15e. De 2e manche had Jim een prima start. Na een ronde kwam hij als 4e door. Daarna moest hij regelmatig wat plaatsen prijs geven om uiteindelijk als 15e te finishen. Met een beetje meer conditie moeten er zeker betere klasseringen in zitten dit jaar.
Jamie Litjens reed een goede wedstrijd bij de MX Open senioren. Na een goede start in de 1e manche kon hij zich goed handhaven voorin en werd mooi 6e. De 2e manche was de start minder, maar wist hij zich netjes op te werken van 21e naar de 11e plaats en werd zo algemeen 7e.

Grote pechvogel in Lottum was Roy Hoeijmakers. Bij de combi klasse MX 2 en Open Inters, pakte hij de eerste manche kopstart, maar kwam al in de 2e ronde in aanraking met een concurrent en duikelde flink van de motor. Met de nodige blauwe plekken en helaas ook een verbrijzeld sleutelbeen moest Roy huiswaarts keren en gaan werken aan zijn herstel. We wensen Roy van harte Beterschap. Kijk voor zijn verhaal ook even op; https://mxhracingteam.nl/verbrijzeld-sleutelbeen-voor-roy-hoeijmakers/

Afgelopen zondag in Stevensbeek zagen we 3 Streekrijders aan de start. Bij de veteranen/dames klasse werd Bert Alards 20e en 17e en daarmee 10e algemeen. Niels Wanten kwalificeerde zich bij de MX2 junioren als 10e voor de A-finale en werd daarin 18e. Bij de MX Open senioren kwam Jamie Litjes al vroeg in de eerste manche te vallen en moest zich daarna van een 47e plaats naar voren werken. Hij werd nog 34e. De 2e manche ging het beter en klom hij van de 15e naar de 9e plaats op de streep en werd daarmee algemeen 18e.  

 

 

Berichten gemaakt 162

Geef een reactie

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven