Streekrijders in Lottum bij de jeugdwedstrijd afgelopen zaterdag.

Op zaterdag 6 mei hebben 8 streekrijders mee gereden op jeugdwedstrijd in Lottum. De baan was een eenmalig aangelegd zandcircuit met veel 180 gr bochten en twee afstappen erin. Een technisch baantje. Bij de 65 cc kleine wielen reed Roan v Vegchel naar totaal 7de plaats in een gecombineerde klasse grote en kleine Wielen. 

Bert maakt een opstapje voor Storm

Bij de 85 cc Grote Wielen reden Nick v Loon en Storm Alards hun wedstrijd, beide mannen moesten in hun ritme komen,  Storm vocht in de achterhoede zijn gevecht uit en Nick deed dit vooraan. Dit resulteerde in een 6de plaats voor Nick en een 10de  plaats voor Storm. Volgens vader Eugene had er voor Nick meer ingezeten. Vader Bert was tevreden met het resultaat van zijn zoon, netjes en beheerst gereden en save home!

Bert en Emile naast elkaar aan het hek.

En dan de vrije klasse… zo.. met 5 streekrijders: Emile Cox, Swen Nijssen, Bert Alards,  Rob v Vegchel en Quiton de Wit  in een veld van 25 rijders toch 20 % streekrijders! Emile streed in de eerste manche om de koppositie maar moest toch van het gas af van wegen dikke onderarmen. Swen was met 2 val partijen ook niet helemaal tevreden, Bert reed een zeer constante race, werd nog ingehaald door Rob die daarna promt in het zand hapte. Quiton  heeft de eerste manche vroegtijdig verlaten door een valpartij in de achterhoede. In de tweede manche  had Emile zijn vering aangepast, wat resulteerde in een 4de plaats algemeen. Swen bleef er deze manche ook mooi op zitten en werd totaal 9de Bert reed weer zeer constant met elke  ronde binnen 0,5 sec wat resulteerde in een 16de plek algemeen. Rob is de 2de manche niet gestart, vanwege drukte op het werk, toch 20st algemeen  en Quiton reed de 2de manche een stuk beter en bleef erop en sleepte de 23st plaats binnen.

Het was een mooie zonnige dag, en complimenten voor Lottum.

Berichten gemaakt 162

Eén gedachte over “Streekrijders in Lottum bij de jeugdwedstrijd afgelopen zaterdag.

Geef een reactie

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven