Streekrijders naar Red Bull Knock Out.

Twee oud gedienden van de Streekrijders gaan komend weekend 10 November van start in Scheveningen bij de Red Bull Knock Out race. Deze motorcross wedstrijd staat in de motorsport wereld wel bekend als de zwaarste race ter wereld. Onze rijders Luc Boekestijn en Bert Alards, zijn beiden begin 50 en hebben al vele jaren ervaring in de motorcross. Bert is nog steeds actief bij de MON in de veteranenklasse en Luc rijdt wekelijks zijn rondjes als hobbyrijder op de Reulsberg.

Begin 2018 werd bekend gemaakt, dat Red Bull deze zware wedstrijd opnieuw ging organiseren. Luc, die in het verleden al diverse keren mee heeft gedaan aan dit evenement, vertelde Bert uitvoerig over de sensatie die naar boven komt tijdens een deelname aan dit grote evenement. Bert droomde als kind al van deelname aan wat toen nog heette de Veronica strandrace .

Beiden werden  hierdoor wel heel enthousiast en besloten zich in te schrijven. Op 10 maart was de dag van de inschrijving en de heren zaten met hun laptop klaar om een van die duizend plekjes te bemachtigen. En jawel, het is ze gelukt, beide behoren ze tot die duizend rijders die op 10 november tegelijk van start gaan op het strand.

Bert heeft zich de laatste maanden aan een zeer fanatiek trainingsschema gehouden om zo zijn conditie op peil te krijgen. Hierbij hoorde vele zwemuren, mountainbike sessies en uiteraard vele uren op de motor op het zware circuit van de Reulsberg in Horst. Dit allemaal heeft ervoor gezorgd dat Bert de perfecte conditie heeft om zijn doel te behalen. Luc daarentegen gaat er vanuit dat zijn vele ervaring in de motorsport en natuurlijk de eerdere edities van de Red Bull Knock Out hem zullen brengen waar hij wil. Hierbij bestonden zijn voorbereidingen vooral uit trainingen met de motor op de Reulsberg. Zowel Bert als Luc hopen door de eerste kwalificatie ronde te komen. Hierbij is het de bedoeling dat wanneer ze met 1000 man in de ochtend van start gaan, ze een plek weten te bemachtigen bij de eerste 750. Als dit lukt mogen ze in de middag nog eens van start gaan aan een nog twee uur durende finale race. Beide willen natuurlijk deze tweede race halen. Bert en Luc zijn hierin erg gedreven en willen alles eruit halen maar natuurlijk beseffen ze ook heel goed dat ze maandag weer fit en gezond op hun werk moeten verschijnen. Dit staat natuurlijk bovenaan.

MCC de Streekrijders wenst beide rijders heel veel succes en doorzettingsvermogen toe op zaterdag 10 November a.s. bij de Red Bull Knock Out.

Berichten gemaakt 162

Geef een reactie

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven