Streekrijders naar uitwisseling Jeugd Koningshooikt (Be)

(door Bert Alards)

Zaterdag 10 Juni stond de eerste wedstrijd van een internationaal 3-luik op het programma. Deze was in Belgie in Koningshooikt net voor Antwerpen. 2 Streekrijders waren vroeg opgestaan om hier aan deel te nemen. Nick v Loon en Storm Alards arriveerden om ca. 8:30 uur op fort Koninghooikt. Het circuit is op en rond een oude bunker uit de 2de wereldoorlog opgebouwd. Het is hard, smal en heeft flink wat hoogteverschillen. 

Nr. 111 voor Storm

De 85 cc kl. + gr. wielen reden samen en er waren 38 inschrijvingen, een mooi startveld vol. Eerst was er de vrije training. Het circuit was nog behoorlijk nat en die Belgische klei kunnen ze zo als cement gebruiken. Beide mannen deden het voorzichtig aan en gaven pas later in de sessie wat meer gas. De Belgen hadden het qua tijd goed voor mekaar, het leek wel een productie bedrijf zo snel volgden de klassen zich op. Tot onze prettige verbazing was er een ook tijdtraining voor de plaats aan het starthek. Nick haalde een 11de en Storm een 20ste tijd… maar ze hebben niet echt goed aan kunnen zetten omdat er een zware valpartij was waardoor er vanaf ronde 2 een gele vlag situatie was.

En dan de eerste manche. Nick start goed maar schakelde mis waardoor Storm, die achter Nick mee startte, van het gas af moest. Daardoor kwam Nick in de middenmoot terecht en Storm in de achterhoede. Nick heeft goed opgehaald en kwam op een keurige 9de plek over de finisch. Storm werd, door een kleine valpartij, 16de. De motor is toch wat groot en hij kon niet snel genoeg met de voeten aan de grond. Bij de start van de 2de manche was de baan al aardig opgedroogd en was er redelijk stof. Terwijl Nick naar het starthek reed bleek dat zijn gas niet goed functioneerde en besloot hij om niet mee te starten. Storm zijn start was niet super want hij hobbelde over het hek en toen stond de motor in een keer recht op. Daardoor moest hij helemaal achteraan sluiten. Nick had met wat hulp en gereedschap van familie Simons de motor weer ready2race en ging met 4 ronden achterstand de baan in. En wat bleek,  hij reed heel netjes en snel rond (was de druk voorheen toch te groot?). Hierdoor sprokkelde hij toch nog het laatste puntje binnen. Storm werd weer 16de en ook 16 algemeen. Nick is gelukkig nog op een 14de plaats algemeen geëindigd. Het was een mooie dag met 4 manche’s  en die snel ging want wij gingen om 15:00 uur alweer huiswaarts.

Berichten gemaakt 165

Eén gedachte over “Streekrijders naar uitwisseling Jeugd Koningshooikt (Be)

Geef een reactie

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven