Streekrijders op “Internationaal Jeugdweekend” Berghem

Het internationale jeugdweekend van de MON zit er weer op. Deze keer werd het georganiseerd op het prachtige circuit van Berghem. Desondanks was de opkomst niet overweldigend. In totaal verschenen er 172 deelnemers aan de start, waarvan 97 jeugdrijders. De rest kwam uit de aanvullende klassen. Waar is de tijd dat ene Bert van Well uit Venray zo maar 400 deelnemers bij mekaar haalde voor het jeugdweekend op het oude circuit van Venray. De animo voor de motorcross is tanende en de geld ook voor de jeugd, waar we het in de toekomst toch van moeten hebben.  Waar zijn ook al die clubs met enthousiaste crossers die jaarlijks een of meerdere wedstrijden wilden organiseren voor zich zelf, maar vooral ook voor hun collega crossers van andere verenigingen die op hun beurt hetzelfde deden. Het lijkt er op dat de crosser van nu nog wel graag wat wedstrijden rijdt, maar niet voor aan staat als de handen uit de mouwen gestoken moeten worden (de goede niet te na gesproken). Het echte clubgevoel van samen plezier hebben en samen de schouders er onder is niet meer wat het vroeger was. Gelukkig is dat bij de Streekrijders nog wel het geval en daar kunnen we trots op zijn. 

Nick van Loon, hier in op de Reulsberg.

In Berghem stonden ook maar 2 Streekrijders aan de start (dat is ook wel eens anders geweest). Nick van Loon deed dat bij de MX2 jeugd, waar 28 deelnemers achter het hek stonden. Nick reed over twee dagen verdeeld 4 degelijke manches in de middenmoot. Hij werd 3 maal 13e en een keer 17e. Algemeen was ij daarmee 13e.

Bert op de Reulsberg

 

 

 

Bij de gecombineerde klasse van de MX Open hobbyrijders en startbewijshouders (29 deelnemers) vertoefde Bert ook steeds in de middenmoot. Hij moest dat wel doen met 2 verschillende motoren, want in de 3e manche op zondag vloog tegen het einde het bigend van z’n 250 viertakt er uit. De laatste manche ging hij daarom van start op z’n 125 cc machine. Ondanks dat werd Bert nog 10e van de startbewijshouders.

Wat motorcross betreft is het voorlopig vakantietijd bij MON. de eerstvolgende nationale wedstrijd staat 2 sept. gepland in Boekel. Voorlopig maar genieten van het mooie weer dus.    

Berichten gemaakt 162

Geef een reactie

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven