Uitstekend Paasweekend op de Reulsberg

Volle starthekken, veel publiek en veel zon.

Het waren 2 grandioze motorcrossdagen afgelopen weekend op de Reulsberg. 365 coureurs wisten, verdeeld over 2 dagen, ons circuit weer te vinden. En ze hoefden daarbij geen rekening te houden met corona beperkingen. Ook de toeschouwers lieten het niet afweten en waren in grote getale aanwezig om hun favorieten aan te moedigen. En die aanmoedigingen konden de rijders wel gebruiken want het was weer ouderwets zwaar op ons mooie zandcircuit. Het stralende zonnetje droeg er ook aan bij de coureurs er flink voor moesten werken.

Jeugd en liefhebbers op zaterdag.

Fanatieke ouders bij de 50 cc mini’s

De zaterdag was voor de jeugd en de liefhebbers. Vooral de jeugdklassen waren goed gevuld, met onder hen 5 Streekrijders. Ook de rijders van de onafhankelijke organisatie “de Natte zuiger”, die regelmatig op uitnodiging handig gebruik maken van de door MON clubs georganiseerde wedstrijden, hadden weer een mooie opkomst. De bezetting bij liefhebbersklasse was wat magertjes maar bestond wel voor drie kwart uit Streekrijders.

In de gecombineerde 65/85 cc beginners klasse wist Ties den Mulder met 2 eerste plaatsen in de manches de grootste beker in de wacht te slepen. Shana Jansen scoorde een keurige 3e plaats en mocht daarmee ook het podium beklimmen. Sophie Houba eindigde op de 13e plaats.

In de vrije klasse waren 6 van de 8 deelnemers dus streekrijders. Siem Litjens wist daarbij met de derde plaats het hoogst te scoren en mocht na afloop de 3e beker op gaan halen. Emile Cox werd de eerste manche nog wel 2e maar was daarna volledig uitgeput en liet daarom de 2e manche aan zich voorbij gaan. Robin van Osch werd 4e, Rens Haegens 5e, en Eric Philipsen werd 6e.

Opnieuw Streekrijders op het podium op zondag

De grootste opkomst was er op zondag. Bij de MX 2 junioren moesten er zelfs ouderwets serie’s gereden worden. En ook zondag waren er weer podiumplaatsen voor de Streekrijders.

Bij de MX Open senioren reed Koen Hoeijmakers, die normaal enduro wedstrijden rijdt, een uitstekende wedstrijd. De eerste manche had hij zonder risico’s te willen nemen een goede start en kwam als 9e uit de eerste ronde. De 2e ronde ging het echter mis, hij kwam samen met clubgenoot Jamie Litjens ten val en moest vanaf de 19 plek opnieuw beginnen. Gedegen doorrijdend wist hij gestaag plaatsen goed te maken en kwam uiteindelijk als 4e over de streep. De 2e manche koos Koen er voor, wetende dat de baan loeizwaar was, om rustig te beginnen. Maar stug doorrijdend ging hij vanaf de 16e plek alle concurrenten voorbij en kwam uiteindelijk met bijna 20 seconden voorsprong over de streep. Jammer van de eerste manche!
Jamie Litjens kwam duidelijk conditie te kort. De 1e manche klom hij eerst vanuit de middenmoot naar de 5e plek maar moest daarna weer de nodige plaatsen inleveren om uiteindelijk als 10e over de streep te komen. De 2e manche ging Jamie uitstekend als 2e van start en wist zich tot en met de 6e ronde in de top 3 te handhaven daarna was de pijp echter leeg en moest hij wat plaatsen prijs geven om toch nog als 8e over de streep te gaan.
Ook bij de derde Streekrijder in deze klasse was de conditie een probleem. Swen Nijssen, die nog maar weinig op de motor zit, ging beide manche goed van start maar moest de 1e manche halverwege de strijd staken. De 2e manche rijdt hij wel tot het einde door maar moest genoegen nemen met een plek in de achterhoede.

Teun den Mulder deed het uitstekend bij de MX open nationalen. Nadat hij de eerste manche als 7e van start was gegaan klom hij in de 2e ronde al op naar de 2e plaats. Een foutje in de 3e ronde zorgde er voor dat Teun weer terugviel naar de 7e plaats. De volgende 3 ronden wist hij weer 3 plaatsen goed te maken, maar verloor er daarvan naar het einde toe ook weer 2. De 6e plaats was uiteindelijk zijn deel.
De 2e manche bezette Teun van het begin tot het einde de 2e plaats. Hij moest daarbij wel ruim anderhalve minuut prijs geven op ongenaakbare Ryan Witlox die ook de 1e manche al met eenzelfde voorsprong had gewonnen. Jammer van de val in de 1e manche anders was Teun zeker 2e geworden, maar 3e is zeker een prima resultaat.

De strijd bij de combi klasse van de MX2 en de Open Inters was vooral erg spannend bij de Open Inters. De top 3 wisselden in beide manches regelmatig van positie. Jacky Tausch nam de 1e manche kopstart maar viel na een valpartij terug naar de 7e plaats. Hij vocht zich terug naar de 3e plaats en ging de strijd aan met Michael Hool en Rene Albers. Hool verliet echter 3 ronden later uitgeblust de strijd, waarna Albers de strijd met Tausch om de 2e plek uiteindelijk in zijn voordeel besliste. Ondertussen reed Bram van de Hoek onbedreigd naar de 1e plaats.
Dezelfde mannen vochten ook de 2e manche opnieuw een spannende strijd om de podiumplaatsen. Nu was het uiteindelijk Rene Albers de verrassend aan het langste eind trok, met Tasch als 2e en van den Hoek als derde.

De strijd bij de MX2 Inters die in de schaduw van de MX Open Inters werd gevoerd, werd met een 2e en een 1e plaats gewonnen door Jelle Bankers.

Al met al een uitstekend motorcross weekend voor de Streekrijders. Eentje waar alle leden hun schouders weer flink onder hebben gezet en waar we met z’n allen met genoegen op terug kunnen kijken.

Berichten gemaakt 162

Geef een reactie

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven