Weer een mooi MX weekend op de Reulsberg

Tot ver in het donker bij het licht van de tractoren en ander kunstlicht is er voorafgaand aan de wedstrijd hard gewerkt om het circuit in topconditie te krijgen. Een beetje geholpen door het weer is dat zeker gelukt. Zaterdagmorgen lag het circuit er keurig bij. De dag startte weliswaar nog met wat mist, maar al gauw kwam het zonnetje tevoorschijn en konden we gaan genieten van mooie motorsport. Zo’n 140 deelnemers hadden zich ingeschreven in de diverse jeugd- en bij klassen. Onder hen ook de nodige Streekrijders. Bij 50 cc mini’s werd Ties Schattefor met een 8e en een 2e plaats in de manches keurig 3e algemeen. Bij de 65 cc kleine wielen werd Liam van Veghel algemeen 10e. Ties den Mulder werd met twee 2e plaatsen ook algemeen 2e bij de beginners. Bij de 85 cc grote wielen werd grote de broer van Liam , Roan algemeen 8e. De meeste Streekrijders stonden aan de start bij de vrije klasse (over het algemeen hobby rijders die op de zaterdagen hun trainingsrondjes rijden op de Reulsberg). Roy Hoeijmakers won (zoals aan zijn stand verplicht) beide manches met overmacht. Storm Alards werd vierde, net voor Rob van Veghel, 7e Joey Jakobs, 9e Luc Boekestijn, 12e Eric Philipsen en 13e werd Rens Haegens.

Ties Schatterfor aangemoedigd door zijn Moeder.
Start 65 kl. en gr. wielen en de beginners
Ties den Mulder 2e bij de 65/85 beginners
Roan van Veghel op weg naar de 8e plaats
Hoge sprongen van Roy Hoeijmakers
Net geen beker voor Storm Alards.
Rob van Veghel 5e
Joey Jakobs 7e
Luc Boekestijn 9e
Eric Philipsen 12e
Rens Haegens 13e

Ook zondag was het weer uitstekend vertoeven op de Reulsberg. Helaas moesten we het wel met wat minder Streekrijders aan de start doen. Voorzitter Bert Alards streed zijn strijd bij de veteranen die samen rijden met de damesklasse. Hij deed het met een 5e plaats algemeen zeer verdienstelijk. Wellicht kan wat training op de start (net als Jeffrey Herlings) nog wat helpen bij de jacht op eremetaal. Jamie Litjens en Koen Hoeijmakers stonden aan de start bij de MX open senioren. Jamie ging steeds goed van start maar moest helaas beide malen de nodige plekken, mede door valpartijen, inleveren. Uiteindelijk moest hij genoegen nemen met de 17e plaats algemeen. Koen Hoeijmakers wist het er wat beter af te brengen. Hij werd in de manches 9e en 7e en werd daarmee algemeen keurig 7e.

Voorzitter Bert Alards bij de veteranen
nr 351 Jamie Litjens
Koen Hoeijmakers op z’n off road KTM

Al met al weer een zeer geslaagd MX weekend voor de Streekrijders mede door de inzet van alle bestuursleden, leden en vrijwilligers, waarvoor dank. Een bedankje is ook zeker op zijn plaats voor de inzet van al het materieel dat er voor zorgde dat het circuit er steeds uitstekend geprepareerd bij lag.

De werkploeg aan het werk.
Even pauze voor de baancommissarissen
Siem help bij het opzetten van het starthek
Zwaar materieel prepareert het circuit

Eind goed al goed.


Berichten gemaakt 164

Geef een reactie

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven