Weer een prima wedstrijd bij de Streekrijders.

Uitstekende omstandigheden op de Reulsberg.

Enkele dagen voor de wedstrijd zag het er nog somber uit. De weersvoorspellingen gaven de hele dag regen aan. Maar onze voorzitter kreeg gelijk en niet de weermannen. De temperaturen waren wat aan de lage kant, maar het bleef de hele dag droog. Aan het einde van de dag kwam zelfs te zon nog achter de wolken vandaan. Uitstekende omstandigheden voor een mooie wedstrijd. Door het sproeien en de daaropvolgende regen in de dagen voor de wedstrijd lag de baan er perfect bij. Geen stofje te bekennen maar ook nergens maar iets van modder. Ook de afzetting en de aankleding was weer prima in orde. Met 194 inschrijvingen konden we zeer tevreden zijn. Ons nieuwe rennerskwartier samen met het weiland van Kleeven kan dit aantal prima herbergen. De wedstrijd verliep verder zonder veel problemen en om half zeven ‘s avonds was alles al weer netjes opgeruimd en konden we onder het genot van een drankje en een lekker frietje met snack nog even gezellig na kletsen. Een pluim voor ons zelf zou ik zeggen.
Ook sportief gezien mogen we niet klagen. Hoewel we Roy natuurlijk graag aan het werk hadden gezien bij de MX Open inters (Roy had nog te veel last van zijn duimblessure) hebben we wel kunnen genieten van de overige 7 deelnemende Streekrijders.
Bij de Open junioren wist Robin v. Osch zelfs de 1e beker in de wacht te slepen. Hij moest er vooral de eerste manche wel voor knokken. Tussen de 47 concurrenten had hij een matige start, maar knokte zich van de 16e plaats in 5 ronden terug naar een de 2e plaats. De 2e manche kwam Robin als derde de eerste keer het bos uit. Na 3 ronden had hij de leiding te pakken en stond die niet meer af. Robin, dit smaakt naar meer zou ik zeggen.

Robin in de achtervolging in de 1e manche

Teun den Mulder pakte de 2e beker bij de MX 2 senioren. Hij deed dat met een 3e en een 5e plaatst. De eerste manche klom hij op van de zevende plaats in de eerste ronde. De tweede manche reed Teun lang op de vierde plaats maar moest halverwege toch een plekje inleveren. 1 puntje voorsprong was genoeg om de 2e plek veilig te stellen.
Nick van Loon moest na een zwaar bevochten 5e plaats in de 1e manche de 2e manche afrekenen met een haperende motor. De koppeling slipte al bij de start en dat werd alleen maar erger. Na 4 ronden verliet Nick teleurgesteld de baan.

2e beker voor Teun den Mulder (links op het podium)
inhaalrace van Nick in de 1e manche

Bij de MX Open senioren en bij de MX Open nationalen was het 2 x net niet voor de Streekrijders. Zowel Jamie Litjens (senioren) als Jim Nijssen (nationalen) misten net het podium door 4e te worden. De eerste manche reed Jamie heel constant naar een keurige 5e plaats. De 2e manche wierp een val hem terug naar de 23e plaats. Na een inhaalrace werd Jamie nog wel 8e.
Jim Nijssen kwam de 1e manche na een val achter in het veld terecht, maar zat na 5 ronden al weer op de zesde plaats. Daarna wist hij nog 2 plaatsen goed te maken. De 2e manche reed Jim een degelijke wedstrijd en werd keurig 3e. Helaas was het net niet genoeg voor het podium.

4e plaats voor Jamie
en ook een 4e plaats voor Jim

Ook bij de MX2 junioren was er een 4e plek voor een Streekrijder. Vader en zoon Alards stonden weer samen aan de start. En wederom was Storm z’n vader de baas. Een keurige 4e plaats algemeen was zijn deel. De 1e manche verloor Storm na een goede start de 1e ronde een plaatsje maar hield daarna de 4e plek stevig in handen. De 2e manche was de start weer prima, nu won en verloor Storm enkele plekken maar ging toch als 4e over de finish. Vader Bert leverde de 1e manche zijn beste seizoensprestatie door als 9e te eindigen. De 2e manche ging het, na een matige start in de 1e ronde mis en moest Bert vele plaatsen inleveren. Daarna klom hij nog weer op naar de 19e plaats, maar moest op het einde nog net een plekje toegeven. Algemeen werd Bert 14e. Voorwaar een keurige prestatie als je bedenkt dat Bert als voorzitter al vele meters lopend op en rond het circuit had afgelegd.

Ook voor Storm een 4e plaats
Bert moet even een schoon vizier voorzetten.

Berichten gemaakt 164

Geef een reactie

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven