Weer IMBA voor Roy Hoeijmakers in 2019

Arleux Frankrijk 14-04-2019

Nederlands team met 3e van rechts Roy Hoeijmakers

Na 2 afwezige jaren staat Roy Hoeijmakers weer aan de start bij de wedstrijden om het Europees Kampioenschap van de IMBA in de Open klasse. Afgelopen jaar moest Roy in de nationale competitie door blessures veel wedstrijden laten schieten en kwam daardoor niet verder dan de 35e plaats in het kampioenschap. Dit jaar is Roy het seizoen echter goed gestart en veroverde daardoor de laatste plek in het IMBA team die wordt vergeven aan de hand van de resultaten in het lopende jaar.
Afgelopen weekend reisde de fam. Hoeijmakers daarom af naar het in het noorden van Frankrijk gelegen Arleux waar de eerste wedstrijd op het programma stond.

De wedstrijd was er voor mij een met 2 gezichten verteld Roy. De twee trainingen en de 1e manche gingen super. Ik zat met veel vertrouwen en een goed gevoel op de motor. In de eerste manche ben ik na een matige start vanuit de middenmoot naar de 9e plaats gereden. Daar ben ik zeker tevreden mee.
De tweede en de derde manche waren de starts niet zo lekker. Ook remde een rijder zijn motor net voor mij stil waardoor ik in de achterhoede terecht kwam. Verder hadden de rijders volgens vader Twan veel last van de stof waardoor het zicht niet al te best was.
Zowel in de 2e als de 3e manche wist Roy op de 16e plaats te eindigen. Algemeen eindigde Roy daarmee op de 12e plaats.
Ik had ook nog wat last van een duimblessure verteld Roy verder, en kon daardoor de laatste manches niet op snelheid afronden.
Roy heeft aan deze wedstrijd toch een goed gevoel over gehouden en heeft al zin in de volgende wedstrijd die op 12 mei in het Tsjechiesche Krasny Dvur wordt verreden.
Daarvoor zal Roy echter op 28 april op zijn eigen Reulsberg aan de bak moeten, waar hij wil laten zien dat hij nog steeds bij de top in zijn klasse hoort.

Berichten gemaakt 164

Geef een reactie

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven